Enslaved

Enslaved

Vikingehøvding Grutle er fuld af optimisme over bandets nye plade, Isa. Så meget, at selv min kritik over pladens produktion ikke kan mindske mandens glæde. Tværtimod, han ønsker at folk ville hade hans band noget mere!

Jeg lægger ud med at spørge om han ville give mig ret i, at Isa er bandets mest progressive udspil til dato. Hertil kommer det fra manden, at "folk har faktisk kaldt det alt imellem himmel og jord; mere progressiv, mindre progressiv, tilbage til rødderne og alt imellem. Selv vil jeg kalde det mere progressiv end "Below The Lights", men jeg er da glad for den positive respons vi har fået alle steder fra. F.eks. blev vi valgt til månedens album i Terrorizer (Engelsk Metalmagasin). Men det er da heller ikke mere i det end det, da man jo ikke bliver millionær automatisk bare fordi man får gode reviews. Efter så mange år tager man såmænd bare tingene som de kommer, jeg ville faktisk håbe at vi havde fået flere dårlige reviews så man kunne diskutere lidt mere i interviews end at det bare er skulderklappen det hele."

Dermed er det på tide, at jeg sniger min kritik over pladens tynde og sterile lyd ind, men i stedet for at blive sur eller begynde at forsvare sig giver manden mig ret! "Ja, vi er selv lidt skuffede over slutresultatet, men jeg vil mene, at vi gjorde det bedste vi kunne med de midler vi havde til rådighed. Hvis pladen skulle lyde som vi ville have haft det skulle vi mindst have brugt en måned mere. Især miksen blev lavet under en del stress, da vi skulle nå en deadline".

Bandet har lavet en video til titelnummeret og da der ikke er nogen billeder af den på bandets hjemmeside, snager jeg lidt og spørger hvad man kan forvente af den. "Det er sgu svært, at forklare da der sker en masse ting i den. Vi optog mellem Bergen og Oslo lige der hvor civilisationen stopper inden den norske ødemark. Hoveddelen blev skudt ved en flod lige ved klippernes fod og vi har to skuespillere i den der skal levendegøre sangens tekster, bl.a. ligger de og flyder i det iskolde vand. Desuden optog vi nogle sekvenser i et ældgammelt hus her i Oslo. Vi regner med at lægge videoen ud på vores side og den skulle også være at se på diverse TV stationer."

Efter at have forklaret manden, at vi ikke rigtigt har noget medie til Metal videoer herhjemme snager jeg videre, da jeg er nysgerrig over hvad bandets indflydelser er, da jeg kun har set dem lave et cover af Slayer's "Jesus Saves" på "Slatanic Slaughter Vol.1". "Pyha, vi har ellers lavet en del andre covers, f.eks. Mayhem, Celtic Frost, Darkthrone, Entombed og Autopsy. Desuden har vi engang lavet et cover af Rammstein's "Sonne", hvor vi havde en masse folk i brullypskjoler til noget festival ting i Oslo". - Hvilket må have været noget af et syn med et band i vikingedress der synger "Hier Kommt Die Sonne", medens folk i kjoler danser rundt!

En ny ting for bandet er, at de for første gang har ændret label fra det franske Osmose til det norske Tuba Records. "Jam vi var ved at være træt af Osmose's måde at lave promotion på. De har ikke fornyet sig siden 1995 og det går sgu ikke når man tænker på hvor mange nye ’zines der er dukket op i mellem tiden. Desuden kunne de ikke lavet en fornuftig distribution i USA, da de åbenbart blev fornærmede over et eller andet. De kunne vist ikke føre en samtale uden, at det blev til, at de hver svinede hinanden til. Men nu er vi meget tilfredse over at være på Tuba, da vi der nok er det største band, hvilket betyder at de vil gøre en masse arbejde for os.

Til sidst vil jeg høre om man har tænkt sig at smutte forbi Danmark på den kommende turne i Marts/April. "Jeps vi skal spille på et sted der hedder Loppen, men jeg kender det ikke rigtigt". Hertil svarer jeg manden, at det skulle være et af stadens bedste spillesteder med god lyd og vigtigere endnu: god mad, men at det ligger på Christiania begejstrer ikke manden synderligt, da de ikke ryger fede og er lidt trætte af deres drukkenbolt image. Men til slut udtrykker Grutle sin begejstring for danske film, især "De Grønne Slagtere" er noget af det bedste vi, ifølge manden, har lavet herhjemme.

Tilføj kommentar