Dream Theater

Dream Theater

I forbindelse med Dream Theaters koncert i Valby Hallen, var en anmelder fra heavymetal.dk så heldig at få et interview med bandets keyboard spiller Jordan Rudess. Der blev spurgt lidt ind til deres oplevelser på tournéen, og lidt om bandets performance.

Hej Jordan. Først og fremmest tak for en fed concert I Valby Hallen tilbage i januar. Det var virkelig en oplevelse for mig at opleve Dream Theater live. Lad os gå til interviewet.

Hvad har været Jeres største oplevelse indtil videre på denne tour?

Vores største oplevelse var det hæsblæsende eventyr til LA i forbindelse med Grammy uddelingen. Vi spillede en aften i London, og næste dag fløj vi til U.S.A for Grammy uddelingen, og næste dage tilbage til Europa igen for et show i Zürich.

Hvor er Jeres favorit sted at stå på scenen?

Lad mig starte med at sige, at det danske publikum var formidabelt. Vi havde en fed aften her og et godt show. Vi har så mange internationale shows, at det er et svært spørgsmål. Det største og mest spændende show vi har haft på denne tour var i Paris.

Har du nogle traditioner, før du går på scenen?

Ja. Jeg varmer altid mine fingre op med lidt keyboard træning, og jeg søger for at være smidig ved lidt let yoga.

Hvilket nummer er Jeres yndlings at spille?

Vi elsker at spille Breaking All Illusions.

Hvad er dit yndlings Dream Theater album?

Lige pt. må jeg sige, det er vores nyeste A Dramatic Turn of Events

Jeg har et spørgsmål angående Mangini’s trommeset. Hvad er historien bag dette? For mig, da jeg så det, var der et nærmest magisk skær over det, og det så ud til at bestå af tre forskellige trommeset.

Mike’s trommeset er en kulmination på hans livslange studie af rytmer. Det er et bæst som mind fucker alle, som sidder bag det. Petrucci og jeg sad på et tidspunkt bag trommerne, og der er omkring ni pedaler !! Det er utroligt, at noget menneske kan spille på det tromme set. Faktisk, er der ingen mennesker som kan.

Jeg lagde mærke til, at Labrie konstant gik til og fra scenen under Jeres koncert i Valby Hallen. Hvorfor gør han det? For at gøre plads for de instrumentelle dele af numrene?

For at få lidt træning og en mundfuld te.

Jeg har et spørgsmål til den introfilm, som starter Jeres show. Hvad er historien bag denne?

Det er et samarbejde mellem Robert Medina og Mika Tyvska. Begge utrolige kunstnere, som har arbejdet en del med os. Robert har base i Sydney, Australien og er en 3D mester, og han har bragt mange af vores albums til live i 3D. Mika er fra Helsinki, Finland og er manden bag de vidunderlige tegneserie figurer, som Dream Theater er kendt for.

Var der et specielt øjeblik i Valby Hallen, som du husker?

Denne totale og komplette ROCK følelse, som overtog.

Hvilken følelse vil I gerne have, at publikum forlader en koncert med?

Total tilfredsstillelse. Vi prøver at skabe en komplet lydmæssig og visuel oplevelse. Du er forhåbentlig inspireret og motiveret, når du går fra en af vores koncerter.

Hvad kan vi forventer af Dream Theater i fremtiden?

Mere cool musik er i hvert fald helt sikkert. Mere fed grafik! Mere ny teknologi! Vi kæmper energisk for at rykke Dream Theater maskinen roligt mod fremtiden.

Her til sidst, Har du noget at sige til Jeres danske fans?

I var VIRKELIG fede. Wow – en fed tid vi havde her. I imponerede os, med jeres positive og stærke energi! Vi vil gøre vores bedste for at komme igen!

Mange tak for din tid Jordan, og igen. Tak for en fed koncert i Valby Hallen.

Foto af:

© 2012 Nidhal Marzouk / yog-photography.com
To see a whole gallery of Dream Theater pictures, please visit http://www.yog-photography.com
All pictures on this website are copyrighted material and all rights all reserved. Do not copy / share without written authorization of the photographer.