We Came As Romans - Cold Like War

Cold Like War

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Femte album fra We Came As Romans er uoriginalt og kedeligt.

 

Tilbage til udgangspunktet

Amerikanske We Came As Romans (WCAR) blev dannet i 2005 af en håndfuld high school venner, deriblandt Joshua Moore og Dave Stephens, og debutalbummet To Plant A Seed kom i 2009.
Siden da er det blevet til fire albums og en del udskiftninger, og der er gennem årene også sket en del ændringer rent stilmæssigt - ændringer der i flere omgange har fået fans til at rase undervejs.
Men i forbindelse med bandets femte album Cold Like War har WCAR besluttet sig for at vende tilbage til udgangspunktet - klassisk, melodisk metalcore. Spørgsmålet er, om det er en god ide?

Lefleri for tabte fans

Moore, Stephens og resten af drengene i sekstetten WCAR kan deres kram, det må man konkludere med det samme. Samtlige instrumenter sidder lige i skabet, og produktionsmæssigt er der heller ikke en finger at sætte på Cold Like War. Hooks og melodier fungerer sådan set også rigtig fint, så hvorfor er karakteren som den er? Jo, den er på det jævne, fordi materialet simpelthen er for uoriginalt. Nummer efter nummer efter nummer udsættes man for metalcore, der er hørt så mange gange før, at man næsten overraskes over, at der står 2017 på albummet. Bevares, pladen starter ganske hæderligt med nummeret “Vultures With Clipped Wings”, der efterfølges på fin vis af pladens titelnummer, men derfra taber man hurtigt interessen for den alt for sterile, uvedkommende og polerede omgang standard-metalcore som Cold Like War er.

Helt slemt bliver det på balladen “Promise Me”, der med autotune, tre lag smør og hjerte/smerte-poesi er decideret frygtelig at komme igennem. Med hensyn til lyspunkter skal førnævnte åbningsnummer fremhæves på ny sammen med det primært elektroniske nummer ”Encoder”, som giver skiven lidt tiltrængt variation. Men i det store hele forekommer det mig faktisk lidt sært, at man i 2017 vælger at lave en plade, der lyder så meget som noget, der er lavet i midt-00’erne. Tror bandet selv, at tabte fans vender tilbage efter denne form for primitive leflen?

Intet nyt er ikke godt nyt

Efter flere års brok og utilfredshed fra fans er WCAR gået tilbage til udgangspunktet, men synes ikke at have skænket det en tanke, at samme udgangspunkt er dybt forældet. De favner bredt med deres hidsige og aggressive momenter samt radiovenlige og melodiske hooks, men trods flere elektroniske elementer end tidligere er denne type metalcore forældet og det bliver hurtigt ensformigt og kedeligt.
Når man ikke har andet på hjerte end en masse overfladiske gentagelser af noget gammelt, kan karakteren ikke blive højere end fem misfornøjede kranier.

Tracklist

  1. Vultures With Clipped Wings
  2. Cold Like War
  3. Two Hands
  4. Lost In The Moment
  5. Foreign Fire
  6. Wasted Age
  7. Encoder
  8. If There's Nothing To See
  9. Promise Me
  10. Learning To Survive

Tilføj kommentar