We Came As Romans - Tracing Back Roots

Tracing Back Roots

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 2/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tracing Back Roots er tredje album fra metalcorebandet, We Came As Romans (WCAR) - og denne gang mere melodisk end nogensinde før

We Came As Romans er et amerikansk melodisk metalcore band, som har gennemgået en række udskiftninger siden de blev dannet i 2005. Bandet består nu af seks medlemmer, hvoraf der er to forsangere og to guitarister - tre, faktisk, idet den ene forsanger også optræder som rytmeguitarist.

Bandet har udgivet et par EP'er og to albums To Plant a Seed (2009) og Understanding What We've Grown to Be (2011), og er nu aktuelle med Tracing Back Roots

Bandet har skabt sig et navn som et teknisk kompetente metalcore-bands, der har styr på formen, og ved hvordan et solidt metalcore hit skal smedes. Konceptet består af en blanding af synkoperede riffs, letforståelige omkvæd og atmosfæriske indslag fra samples. Bandet arbejder med to vokaler. En (forsøgsvis) hårdtslående og en ren vokal, som afløser hvor den anden slap. We Came As Romans tager udgangspunkt i et tekstunivers hvor kærlighed, samhørighed og venskab hyldes. Teksterne handler om smerte, men mest når det kan rime på hjerte. Et gennemgående tema er usikkerhed, og at vi alle skal have troen på, at det trods alt nok skal gå altsammen.

Albummet begynder med titelnummeret, som, i typisk WCAR stil, går direkte til første vers, i det øjeblik der trykkes på play. Herefter tager "Fade Away" over som er et syng-med-hit nummer med et smittende omkvæd. Derefter får Aaron Gillespie fra "The Almost" sin gæsteoptræden på "I Survive". En sang om at overvinde, blive stærkere og om at vokse:

"I will keep my head and heart above the waves My hands are tired but I will make it I'm not shaken Even when my mind's exhausted, I survive"

Et par numre senere præsenteres vi får singlen "Hope", som også er albummets bedste nummer. Det er mere hardcore og rocket end resten af albummet, men den slikkede vokal er en fast bestanddel af konceptet - også selvom jeg havde et stille håb om at WCAR blot en enkelt gang kunne afvige fra konceptet.

40 minutter efter der blev trykket på "Play" er vi tilbage ved start igen. Den lille time i selskab med WCAR har ikke gjort mig meget klogere. Min tro på, at det trods alt nok skal gå altsammen er ikke hjulpet meget på vejs. Derimod er der flere ubesvarede spørgsmål. Tre guitarister som ikke forkæler mig med blot et enkelt riff jeg kan huske, eller blot en eneste solo. To forsangere, der begge slider hårdt på tålmodigheden og studiets autotuner, og en bas som ikke findes.

Konceptet er bundet sammen over et tekstunivers som hverken giver svar på spørgsmål eller efterlader håb om, at WCAR nogenside vil leverer et svar. Men det virker åbentbart. WCAR har over 1. mio venner på Facebook, 200.000 følgere på Twitter, og Tracing Back Roots nåede en 8. plads på den amerikanske hitliste.

We Came as Romans gæster Store Vega den 11. november.

Tracklist: 1. Tracking Back Roots 2. Fade Away 3. I Survive (Featuring Aaron Gillespie) 4. Ghosts 5. Present, Future, and Past 6. Never Let Me Go 7. Hope 8. Tell Me Now 9. A Moment 10. I Am Free 11. Through The Darkest Dark and Brightest Bright

We Came As Romans "Tracing Back Roots" Official Lyric Video

Tilføj kommentar