Wasted - Electrified

Electrified

Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:38:29
Antal numre:10

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den lille revolution

I det herrens år 1984 – da denne anmelder var 16 og overbevist om, at Ride The Lightning var det bedste album nogensinde – skete der en mindre revolution på den lille danske metalscene. Udover ”veteranerne” i Mercyful Fate og Pretty Maids, der med Don’t Break The Oath og Red Hot and Heavy udgav to små mesterværker det år, albumdebuterede også en stribe nye navne: Witch Cross, Maltese Falcon, Evil og Wasted. Det eneste, de fire havde til fælles, var, at det mere eller mindre var ”one-and-done”-udspil, og ingen af grupperne nåede ret meget videre. Wasted, har man dog hørt fra af og til i tidens løb, og her i 2019 har københavnerne så rørt på sig igen.

Gyserfilmsmetal fra 80’erne

Gruppens udspil fra 1984, Halloween… The Night Of, var en rå og rimelig primitiv omgang gyserfilmsmetal. Wasted havde dengang tydeligvis lyttet en del til Mercyful Fate – og ingen kritik for det – men sangskrivning, udførelse og produktionen på Halloween… var bare ikke i nærheden af det, forbillederne præsterede. Alligevel var det med en pæn portion nysgerrighed, man satte Wasteds nye album Electrified i gang, for hvad kunne de mon byde på i dag? Stor var skuffelsen imidlertid, da jeg fandt ud af, at det nye album består af to nye sange og så ellers genindspilninger af fire numre fra Halloween…, samt nye versioner af andre 80’er-numre, der allesammen også tidligere er udgivet. For hvad i alverden er formålet med at putte opdateret lyd på en samling lidt primitive og naive sange, der i høj grad bærer præg af at være skrevet af en flok entusiastiske drenge i 1980’erne med ikke særligt meget på hjerte udover en stor kærlighed til metal? Jeg forstår det simpelthen ikke, og Electrified falder ikke overraskende fuldstændigt igennem.

Bandet spiller egentlig ganske godt, men det bliver materialet jo ikke bedre af. Det andet helt store problem er forsanger Michael Sonne. Hans vokal er bare ikke særligt stærk, og hans engelske er mildt sagt heller ikke imponerende (Valby-engelsk er der nogen, der kalder det). Kan man se bort fra vokalen, så er et af de nye numre, ”Electrified”, faktisk rimeligt vellykket, for her får vi noget klassisk speed metal med fart, energi og masser af temposkift og tyngde, når det kræves. Bandets sammenspil fejler altså bestemt ikke noget. Vist er der da andre fine riffs og momenter henover dette album, men generelt er Electrified mest gumpetungt og uinteressant.

Spild af tid

Det er således uhyre svært at finde bare én god grund til, at denne samling sange ikke skulle været blevet tilbage i 1980’erne, hvor de hører hjemme. Electrified er desværre en stor omgang wasted time.

Tracklist

  1. Halloween
  2. Electrified
  3. Chained
  4. Demons Re-Calling
  5. Age of Power
  6. Forces of Evil
  7. Evil
  8. Your Own Private Pain
  9. Ought to Be Bad
  10. Toys