VOLA spiller koncert i VoxHall, Aarhus C .
VOLA - Inmazes

Inmazes

Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dette album skulle have været anmeldt før!

VOLA er et dansk band med international klasse, der på overlegen vis giver fanden i musikkategorierne og blander Meshuggahs djent med Mews højtravende, medrivende melodier og følsomhed. På trods af at der er tale om en debutplade, afspejler dette sig på ingen måde i hverken produktion eller udførelse. Den sidder lige i skabet, drenge!

At smadre sin nakke og fælde en tåre bagefter

Du får ganske enkelt det hele: Gode melodier og herlig, hård djent, hvor bandet virkelig står på trykhammeren og kommer helt i bund med boret.
Nummeret ”Stray The Skies”, som både ligger indenfor genrerne heavy og pop, burde give P3 anledning til at vågne op og sørge for at råspille VOLA henover sommeren. På et tidspunkt bliver det vel trods alt for meget med amerikansk pornopop, kunne man mene. Omkvædet i ”Stray The Skies” er så fængende, at det ikke kommer ud af din hjerne med mindre du letter pandelåget og kører gennem din lokale vaskehal i en cabriolet.

Spøg til side: Jeg er oprigtigt imponeret over opfindsomheden, de mange lag og legesygen, der ganske enkelt gør det til en stor fornøjelse at være i selskab med Inmazes i lang tid. Jeg har hørt pladen på repeat i mange dage i træk og fik det til sidst sådan, at der ligesom manglede noget, når jeg ikke havde Inmazes i ørerne.

Fedt, fedt, fedt, men lidt kritik skal der dog være...

Pladen er fremragende. Det står urokkeligt. Det eneste kritikpunkt, jeg kan komme op med lyder således: Jeg havde nok foretrukket mere djent og mindre pop, for jeg synes virkelig, der er tale om et band, der også kan fyre den af. Men jeg medgiver også, at jeg nok er mest til den hårde metal, så selvfølgelig vil jeg kritisere pladen for dens bløde sider. For I får mig IKKE til at indrømme, at jeg nød de stille og drømmende sange så meget som de hårde og hurtige. Selvfølgelig gjorde jeg da ikke dét!

Tracklist

  1. The Same War
  2. Stray The Skies
  3. Starburn
  4. Owls
  5. Your Mind Is A Helpless Dreamer
  6. Emily
  7. Gutter Moon
  8. A Stare Without Eyes
  9. Feed The Creatures
  10. Inmazes

Kommentarer (3)

brian

brian2116@gmail.com

What a wonderful album these guys have put together. It is full of memorable grooves and melodies, while managing complex rhythms and technical instrumentation. A true masterpiece of an album.

Julian

Djenten trækker ned(fordi det lyder SÅ meget som Meshuggah)

Jeg er omvendt, jeg synes at det der trækker ned, er at deres heavy spille stil ligger SÅ meget op af ikonerne fra Meshuggah, men og dog, ville VOLA ikke være det samme uden djenten. Det poppede/atmoferiske udtryk, er der hvor de skiller sig ud fra mængden, bliver en anelse svævende og spherisk til tider.. Men dygtige, det er de..

Julian

Særklasse!

Ok, har lyttet nærmere. Strey The Skies, Starburn bare for at nævne et par. Er så skarpt skåret at man må knibe sig selv i armen af henrykkelse af at der findes så ambitiøst et band i danmark, nuvel er de ikke de eneste. Men det når nærmest ikke guddommelige, men højder af profesionalisme og sammenhængskræft, samt energi og spilleglæde man sjældent hører gå så godt hånd i hånd med hinanden. Et tekstunivers der meget ombefatter sindet, og dete skringelkroge, så som omkædet i Starburn hvor sangeren synger "He will never leave his burning star, he will never cross the tainted element, he will never leave his solitude, cause he will never leave those thoughts of you" Skarpt skåret, poetisk, og i særklasse noget der gør dem fortjent til allerede at varme op for Katatonia og optræde med orkester i drs koncertsal. KLASSE siger jeg bare..