Transcending Bizarre - The Misanthrope\'s Fable

The Misanthrope\'s Fable

Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Avant-garde Metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dette er græske Transcending Bizarre?s 3. album, og, selvom bandet normalt beskrives som havende rødder i black metallen, så har jeg svært ved at skulle placere "The Misanthrope's Fable" i black metal genren.

Faktisk har jeg svært ved at placere dem i nogen genre overhovedet.

Der er ganske vist mange black metal elementer på pladen, men der er lige så mange dødsmetalelementer samt elementer fra power metal (check for eksempel "Realizing the Blackness"), thrash metal og traditionel metal. Alt dette er blandet sammen med en progressiv og avant-garde tilgang til kompositioner, og deres metal er krydret godt op med symfoniske effekter, kvindelig bagrundsvokal, teatralsk sang og skumle keyboards.

På "The Misanthrope's Fable" er vi ude i noget avant-garde og teatralsk mørk musik med lidt arty-farty undertoner. Og jeg synes egentligt, at det er ret fedt. Jeg kan specielt godt lide Transcending Bizarre?s evne til totalt at nedbryde genregrænser, hvilket jo er et af kendetegnene for progressiv og kunstnerisk musik. Transcending Bizarre? er også, modsat mange andre, gode til at bruge keyboards og andre effekter på en effektiv måde, der virkeligt går i et med den allerede skumle musik.

Jeg tror, at denne skive vil appellere til fans af avant-garde metal og symfonisk metal (a la Dimmu Borgirs seneste arbejde), men når det er sagt, så tror jeg også, at, hvis man foretrækker rå black metal eller bare vil have noget hegn, så vil man nok ikke få meget ud af Transcending Bizarre? og deres teatralske avant-garde musik.

Tilføj kommentar