Threshold - Dead Reckoning

Dead Reckoning

/ VME · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:54:11
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Threshold tager et skridt længere ind i den progressive powermetal-genre.

Jeg var meget begejstret for Thresholds sidste udgivelse, "Subsurface", som forenede fed progressiv heavyrock med træk af god 80’er-poprock à la Toto, Chicago, Mr. Mister m.fl. (Associationer, der styrkes af forsanger Macs fremragende, karakterfulde vokal.) Ligesom de nævnte bands har Threshold generelt et højt teknisk niveau og holder af at lave kompositioner, der ikke kun er iørefaldende, men også åbenbarer lækre små detaljer ved flere gennemlytninger. På den baggrund var jeg i første omgang lidt skuffet over det nye album, "Dead Reckoning": Threshold har skiftet pladeselskab til Nuclear Blast og har - måske i den anledning - lavet en plade, der er både tungere og lettere tilgængelig. Sangstrukturerne er med undtagelse af den suveræne, knap 10 minutter lange "Pilot in the Sky of Dreams" generelt mere enkle og traditionelle.

Der skulle dog ikke mange gennemlytninger til, før "Dead Reckoning" fængede hos mig. Det er ikke en ny "Subsurface", men albummet er som sagt også ude i et andet ærinde. "Dead Reckoning" er i højere grad en skive, man springer omkring og synger med på. Albummet er gennemsyret af en medrivende energi og flere smittende omkvæd, især på "This is Your Life", "Elusive" (et vellykket, ikke-poppet refræn med en sej korharmoni) og "Safe to Fly". På andre numre, som "Hollow", "Fighting for Breath" og "Disappear" lyder det imidlertid, som om bandet mangler nogle ideer til omkvædene, der matcher versenes fede, groovy ideer. Albummet er trods den umiddelbare letfordøjelige stemning fuld af detaljer i de enkelte stemmer, som dukker op efter flere gennemlytninger. Der bliver da også plads til lidt progressivt, rytmisk lir på "Fighting for Breath", og det ovennævnte, halv-episke "Pilot in the Sky of Dreams" er nærmest hele CD’en værd.

Brugen af growl på "Slipstream" (og mindre fremtrædende på "Elusive") er et ganske charmerende gimmick, som, jeg dog ikke håber, bliver en sædvane – dertil er det lidt for malplaceret i den her type musik. Kombinationen får mig til at tænke lidt på Kamelots "March of Mephisto" fra "The Black Halo". Uden i øvrigt at drage sammenligninger mellem de to bands kan man sige at Threshold med "Dead Reckoning" har taget et skridt længere ind i den progressive powermetal-genre. Om det er en udvikling, der fortsætter, vil tiden vise. Jeg glæder mig under alle omstændigheder meget til at høre Threshold på ProgPower Scandinavia-festivallen i november!

Tracklist

  1. Slipstream (4:54)
  2. This Is Your Life (3:41)
  3. Elusive (6:10)
  4. Hollow (4:00)
  5. Pilot In The Sky Of Dreams (9:46)
  6. Fighting For Breath (8:16)
  7. Disappear (4:17)
  8. Safe To Fly (5:06)
  9. One Degree Down (8:33)

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Enig i at Dead Reckoning ikke

Enig i at Dead Reckoning ikke er en nu Subsurface, sku også svært at nå derop igen, nemlig et superb album...

Jeg er dog ikke helt enig i din vurdering af sangene på albummet.
Syntes Disappear er en af de fedeste på skiven... Syntes det klinger SUPER super fedt, faktisk en af deres fedeste numre....

Men hver sin smag :)

Over-and-out ¨
Witchstar