Them - Sweet Hallow

Sweet Hallow

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

THEM

I 2008 startede vokalisten Troy Norr King Diamond tribute-bandet THEM, der spillede en del koncerter gennem de næste 3 år. Bandnavnet THEM er også selvsagt, da det med garanti er en reference til det legendariske King Diamond-album Them.

I 2014 begyndte Troy at arbejde med sit eget konceptalbum, og her to år senere blev dette en realitet med albummet Sweet Hollow, der både musisk og rent konceptmæssigt følger den klassiske King Diamond-stil – en ond og skrækkelig historie bakket op af en stærk omgang heavy metal. Pladen er desuden tilsat en håndfuld erfarne musikere, hvor Mike LePond (Symphony X) på bas og Kevin Talley (Suffocation) på trommer umiddelbart er de navne, der siger mig mest.

 

En nedtoning af falsetsangen

Den korte version er, at Sweet Hollow er endnu et King Diamond-album, bare med andre musikere. Den lidt længere version er dog lidt mere kompleks, hvor jeg i følgende vil nævne de 3 største forskelle. Først og fremmest er der knap så meget falsetsang og skift i vokalen, som King Diamond benytter. Dette gør det hele noget mere lyttervenligt for den utrænede lytter. Desuden anvender THEM en mere moderne tilgang til heavy metal, som giver en lidt mere moderne lyd end de klassiske King Diamond-albums. Sidst, men ikke mindst, er albummet knap så kuldegysende som blandt andet King Diamonds albums Abigail og House Of God, der stadigvæk får hårene til at rejse sig. Der er simpelthen ikke den samme dystre stemning, hvilket ikke nødvendigvis gør noget, for når alt dette er sagt, så er albummet ganske hæderligt og langt mere lyttervenligt end meget King Diamond-materiale. Især sangene “Dead Of Night” og “FestEvil” sidder lige i skabet og er en lækker omgang heavy metal, der bakkes op af andre udmærkede numre på Sweet Hollow-albummet.

 

Bestemt lytteværdigt

I min bedømmelse af dette album er det svært ikke at sammenligne det med en af vores bedst sælgende danske musikere, King Diamond, og på linje med hans klassiske albums når Sweet Hollow aldrig. THEM har dog udgivet et ganske hæderligt og lækkert heavy metal-album. Flere numre fungerer rigtigt godt, og man kan ikke lade være med at headbange og skråle med, når det spiller for fuld udblæsning. 7 fortjente, omvendte kranier til THEM.

Tracklist

 1. Rebirth
 2. Forever Burns
 3. Down the Road to Misery
 4. Ghost in the Graveyard
 5. The Quiet Room
 6. Dead of Night
 7. FestEvil
 8. The Crimson Corpse
 9. Blood from Blood
 10. The Harrowing Road to Hollow
 11. Salve
 12. When the Clock Struck Twelve

Tilføj kommentar