Terminalist spiller koncert i Spillestedet Stengade, København N .
Terminalist - The Great Acceleration

The Great Acceleration

· Udkom

Type:Album
Genre:Death/Thrash Metal
Antal numre:5

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Debut med dybde

The Great Acceleration er intet mindre end et debutalbum fra dansk-amerikanske Terminalist i kølvandet på EP’en Abandon All Liberties fra 2019.

Særligt ved Terminalist er bandets akademiske, nærmest projektorienterede tilgang til sig selv og sin musik.

Ganske ublu definerer Terminalist den filosofiske teori dromologi som bandets konceptuelle udgangspunkt. Herpå bygger man så sit eget science fiction-narrativ med tekster om en verden i krise og en planet på afgrundens rand.

Hastighed og hyperthrash

Tak spids, tænker du måske og går i gang med at folde sølvpapirshatte. Men der er på sin vis en mening med galskaben, al den stund dromologi omhandler hastighed, hvilket jo falder fint i tråd med Terminalists genremæssige udgangspunkt i thrash metal.

Sci-fi hyperthrash, kalder bandet selv sin genre, og det skal såmænd nok passe, hvis dette da omfatter thrash med elementer af death og black metal tilsat lidt doom plus det løse.

Og hvor man nok skal have tungen mere end almindeligt lige i munden for at følge med Terminalist på det dybere plan, er selve musikken heldigvis anderledes tilgængelig med singleforløberen ”Relentless Alteration” som albummets indledning.

Her stiller Emil Hansen sig med et solidt growl i spidsen for Terminalist, der dog navnlig på instrumentalsiden får denne anmelder til at lette begejstret på (sølvpapirs-)hatten.

Der bliver spillet sikkert, og der bliver spillet hurtigt som bare pokker.

Albummets tredje skæring, ”Invention of the Shipwreck”, er en knap 11 minutter lang og hæsblæsende tour de force ud i genremikset og således i virkeligheden en glimrende signatur for Terminalist, der her får demonstreret både kvalitet og spændvidde.

Short, but sweet

Terminalist blev dannet i 2018 og er altså nu små tre år senere klar til at sætte sin blot fem numre lange debut i søen – og man skulle være et skarn, om ikke man vovede at sætte et forsigtigt spørgsmålstegn netop ved debutalbummets længde. Var der virkelig ikke mere i posen?

Når nu bandet har taget skridtet fra EP til album, virker det besynderligt kun at udgive fem numre, og selv om det er fem gode numre, synes lytteoplevelsen underligt amputeret. Man savner simpelthen et bedre grundlag at vurdere både band og album på.

Nuvel, det helt store spørgsmål er, om Terminalist når igennem med de budskaber, der så tydeligt ligger bandet på sinde? Fanger vi den? Nok ikke.

Men de spiller godt, gør de.

Tracklist

  1. Relentless Alteration
  2. Terminal Dispatch
  3. Invention of the Shipwreck
  4. Estranged Reflection
  5. Dromocracy