Telos - Telos

Udkom

Type:EP
Genre:Blackened
Antal numre:6

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Kaos, mørke og kraftige hallucinationer har fået et nyt navn

Rystelser i undergrunden

Jeg har fået til opgave at finde ud af, hvad der er skyld i de kraftige rystelser, som i tiden hærger den københavnske undergrund. Det kom mig for øre, at TELOS havde udsendt deres første EP, og da jeg satte mig ned og begyndte at studere den, stod det klar fra start, at det var her, kilden til det ukontrollerede kaos lå. For sekunder efter, du får sat EP’en i gang og sat dig i stolen, bliver du blæst ned med en sådan kraft, at du ikke kan andet end at blive liggende, til de seks numre er afsluttet.

Vi huser ikke mange blackened-bands i Danmark, og slet ikke af denne kaliber. Det er virkelig en voldsom stærk og velproduceret EP, som TELOS her har valgt at ligge fra land med. Jeg var overbevist fra første nummer; med ”Hadean” bragede min kaffekop ud over skrivebordskanten, og mens jeg sidder der og ser min kaffe forsvinde ned igennem gulvbrædderne, så bliver jeg mere og mere opslugt af dette matematiske og pompøse kaos. Det er mørkt og ondskabsfuldt, men samtidig meget harmonisk. Hver en tone sidder lige i skabet, og man kan virkelig føle hver en tone helt ind i marven. Vokalen og det skingre og tunge guitarspor lægger en solid og nådesløs bund, som virkelig skaber nogle perfekte rammer for dette formørkede vanvid.

I fortjener at blive hørt, men jeg håber aldrig, at I ser lyset

Kilden til rystelserne er fundet, men jeg hverken kan eller vil få det stoppet. Jeg omfavner det og håber, jeg med denne skrivelse kan få spredt det godt og grundigt. TELOS fortjener i den grad at blive hørt, men jeg håber aldrig, at de ser lyset; de hører til i undergrunden, for det er i mørket, at de virkelig skinner igennem. Jeg er mere end overordentlig begejstret, specielt ”Immersed in Green” og ”Ape” med en formidabel bas har virkelig rystet mig – på den fede måde. De fortjener uden tvivl at blive sammenlignet med bands som ZAO, Converge og sågar danske Hexis. En stor anbefaling skal lyde herfra, men hold på alt, som kan gå i stykker, for disse fire københavnske gutter giver ingen brudgaranti. 

Tracklist

  1. Hadean
  2. Ape
  3. Deity pt. 1: Wither
  4. Deity pt. 2: End of Sentience
  5. Deity pt. 3: Nova
  6. Immersed in Green