Interview med Telos

Telos Telos

Københavnske Telos er klar med anden udgivelse, og vi kan næsten ikke få armene ned. Læs med her, hvor bandet fortæller om sangskrivning, koncertoplevelser og meget mere.

I er et rimeligt nyt band. Hvordan startede Telos?
Vi startede i 2014, da Victor (guitar/vokaler) og vores tidligere guitarist, Kristian, gik sammen for at starte et mathcore-band. Vi fandt relativt hurtigt Ole (trommer) igennem noget så kedeligt som et 4sound-opslag, hvor han egentlig helst ville spille bas, men for sjov hoppede på trommerne i en øver. Han fik ikke lov til at skifte tilbage, da vi så, hvor vild han var. Vi eksperimenterede med vores lyd i cirka et år, inden vi begyndte at skrive vores debut, hvor black metal- og hardcore-elementerne naturligt kom til gennem vores fælles kærlighed til bands som Deafheaven og Hexis. Hammer (bas) kom med i slutningen af 2015, da han var en fælles ven af Victor og Kristian og lige stod og manglede et band.

Der er mange upcoming bands på den danske metalscene. Hvad har I, som de andre ikke har?
Vi mener, vi spiller en genreblanding, som ingen andre bands repræsenterer her i landet. Der er et par andre blackened hardcore-bands på den danske scene, men vi gør det lige lidt anderledes, lidt mærkeligere og med større fokus på historiefortælling.

Ep’en HELIOS/SELÊNÊ har netop ramt gaden og fortæller en storslået historie. Vil I sætte nogle ord på pladens tema?
Både på den nye udgivelse og debuten tager vi stor, men løs inspiration i græsk mytologi og måden, hvorpå naturfænomener bliver personificeret. HELIOS/SELÊNÊ fortæller historien om vores galakses sidste øjeblikke, inden Solen går supernova, og alt lys bliver opslugt i et sort hul. Sangene bliver fortalt fra henholdsvis Solens og Månens perspektiv. ”HELIOS” fokuserer på brutalitet og ødelæggelsen af Mælkevejen, hvor ”SELÊNÊ” er mere introvert og beskriver Månens sorg over dens tab af en mening med dens eksistens, efter jordkloden udryddede menneskeheden på debuten, og at den nu modtager sin undergang med åbne arme.

Hvor vigtig er historien i forhold til selve musikken?
Vi mener, at musikken skal kunne stå for sig selv, men at narrativet stadig skal kunne spejles i musikken på en sang-til-sang-basis og kan samles i én kontinuerlig historie. Vi vil helst ikke trække historien ned over hovedet på vores lyttere. Det skal mere ses som lidt ekstra spice til de interesserede.

Hvad er I mest stolte af på HELIOS/SELÊNÊ?
Det var en hektisk tid, vi skrev ep’en i, men alligevel formåede vi at eksperimentere og videreudvikle vores lyd i nye retninger, især med ”SELÊNÊ”. Dét og så den fantastiske og meget organiske produktion, som Christian Alexander Minch står bag. Han forstod vores vision, er ekstremt talentfuld, og så er han bare den sødeste fyr og mega god at arbejde med.

Hvordan kan I se, at I har udviklet jer siden debuten Telos fra 2016?
Smadderet er blevet mere smadret, mere brutalt og mere kaotisk. Vores pæne side er blevet mere poleret, interessant og velskreven. Overordnet er vi bare blevet bedre til sangskrivning. Det hele er mere sammenhængende og konsistent. Så kender vi hinanden bedre og arbejder mere målrettet og effektivt.

Indtil videre har I udgivet to ep’er. Kommer der en fuldlængde?
Den er undervejs!

I har spillet en del koncerter i udlandet. Hvordan har den store verden taget imod jer?
Generelt rigtig godt. Vi har fået nogle dedikerede fans rundtomkring i verden. Flere mennesker har sammenlignet vores liveshows med The Dillinger Escape Plan, og det er vist et af de største komplimenter, vi kan komme i tanker om.

Kan vi forvente flere danske shows i den nære fremtid?
Ja. Vi spiller på KB18 som support for svenske This Gift Is A Curse sammen med vores tour-kammerater WOES samt TRWLR og det spritnye eks-No Fealty-band, Foreshadower. Ellers bliver det lidt stille resten af året, da vi fokuserer på at skrive den nye plade.

Hvor er Telos om fem år?
Forhåbentlig er vi ved at skrive eller udgive vores tredje fuldlængde, er signet på et label, der kan og vil betale vores omkostninger, og har turneret i USA, Japan, Australien, you name it. Vi stopper ikke, hvad end der sker.

Glimrende plan! Mange tak for jeres tid og svar.