Tankard - Vol(l)ume 14

Vol(l)ume 14

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Spilletid:50.22
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det tyske øl-thrash-band Tankard fylder dit krus op med deres fjortende album "Vol(l)ume 14".

Der er ikke tale om en fin ale, en fyldig stout eller en bitter draught; vi er snarere ude i noget pilsnerkvalitet, men heldigvis ikke nede på Ceres- eller Harboe-niveau, og da slet ikke helt nede i det tynde amerikanske øl. Næh, Tankard leverer selvfølgelig et fad solid tysk pilsner af slagsen, der godt kan slå hårdt i for store mængder.

"Vol(l)ume 14" byder, bortset fra lidt mindre energi og lidt mere melodi, ikke på den store musikalske innovation. Men det vil man vel heller ikke have fra Tankard. Tankard-fans vil vel netop bare have gedigen tysk thrash metal af musikere, der kan deres kram, men som egentligt bare helst vil have skæg og ballade.

Og netop det bliver der skænket rigeligt op med her. Musikalsk er det thrash/speed metal hele vejen igennem uden alt for mange dikkedarer. Jeg synes egentligt ikke, der er dårlige numre som sådan på dette album, men enkelte af dem er måske lidt for bagstivsgumpetunge til min smag - men ikke så meget, at det ødelægger noget. Lyrisk knappes der i bedste Tankard-stil op for tekster der, udover de obligatoriske øl-sange, handler om bizarre og næsten surrealistiske emner så som at snigmyrde sit alter ego efter en tidsrejse, speed metal dating, satanisk piercing i hjernen og super effektive hypnose-slankekure. Der er selvfølgelig også socialkritiske sange om finanskrisen, mediernes negative indvirkning på samfundet og generelt social ulighed.

Selvom der ikke er nogle deciderede dårlige numre på pladen, så skal det da pointeres, at nogle er bedre end andre, og mine favoritter er "Time Warp", "Somewhere in Nowhere", "Condemnation" og den geniale "Brain Piercing öf Death".

Vi er ikke oppe i luksusøllen, men Tankard byder da på perlende tysk pilsner, og det er faktisk ikke et dårligt album. Man behøver i hvert fald ikke skamme sig over at have givet det i julegave til familiens alkoholiserede thrash-elskende onkel.

Så læn dig tilbage og knap op for "Vol(l)ume 14", men bund den ikke for hurtigt, for så kan du ende med at vælte rundt ude i sneen i bar røv, militærstøvler og klaphat.

Skål!

Bøvs!

Kommentarer (1)

jacob strachotta

Indlæg: 1

Syret, trash metal og hypnose

Syret, trash metal og hypnose slankekur - den er ikke hørt før. Men, de mo jo være blevet inspireret :-)

Tilføj kommentar