Stormwarrior - Heathen Warrior

Heathen Warrior

· Udkom

Type:Album
Genrer:Speed metal, Power metal
Spilletid:48.30
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Forestil dig, at Helloween og Running Wild blev slået sammen til et band, og at alle medlemmerne konverterede til asatro... så ville resultatet nok være noget i retning af Stormwarrior.

Stormwarrior er nemlig et tysk power metal band med meget tydelig inspiration fra Helloweens 80er power metal og Running Wilds stil, der mer er en blanding af traditionel heavy metal og power metal, og, hvis man som mig, er gammel fan af både Helloween og Running Wild, så er det slet ikke så ringe endda en kombination. Hvor Running Wild var fascinerede af pirater, så drejer Stormwarriors lyriske univers sig om vikinger, jætter, og aser. Og den slags passer jo perfekt til power metallens storladenhed.

Stilistisk kombinerer Stormwarrior den europæiske power metals episke omkvæd og opløftende energi (som i numre som "Heathen Warrior", "Bloode to Bloode" og "Ravenhearte"), med den traditionelle metal rifftyper og gallopperende bas (som i numre som "Ride of Asgard", den Iron Maiden-inspirerede "Heirs to the Fighte" og "Fyre & Ice"), og så er der guitarharmonier galore, hvilket er noget, jeg altid har været en fan af.

Okay, så vi har med et power metal band at gøre, der synger om vikinger, bruger pseudo-middelengelsk stavning og låner fra Helloween og Running Wild. Det lyder fjollet og som noget, man ikke kan tage seriøst. Jeg tror ikke, man skal tage det seriøst, men bare værdsætte dette album for det, det er, larger-than-life power metal. Og, jeg synes det er meget vellykket larger-than-life power metal, hvor det cheesy er der, men aldrig bliver utåleligt. Vokalen, der lyder som en mellemting mellem Kai Hansen, Biff Byford og Mark Shelton kan ganske vist kræve lidt tilvænning, men jeg kan godt lide hans specielle stemme, som kun gøres mere autentisk af den tyske accent (og power metal må siges at være en stil, hvor tysk accent bare lissom gør det hele meget mer rigtigt).

Er man til tysk power metal, der er larger-than-life og har masser af energi, og kan man lide guitarhamarmonier, bør man give "Heathen Warrior" af Stormwarrior et lyt.