Sonata Arctica - Stones Grow Her Name

Stones Grow Her Name

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Melodisk Metal
Spilletid:53.13
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8,3/10 baseret på 3 stemmer.

Sonata Arctica er endnu et band fra Finland. De spiller power metal, og har gjort det siden 1995. De har udgivet seks velanmeldte albums, og deres syvende, som hedder Stones Grow Her Name er bestemt ingen undtagelse.

For det første er musikken meget mindre symfonisk end på forgængeren The Days of Grays. Der er generelt mere guitar og sangene er knap så komplicerede. Dog er den melodiske stil meget velbevaret. Alt dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det virker faktisk rigtig godt hele vejen igennem. Guitaristen er specielt god. Han spiller diskret uden at være kedelig på noget tidspunkt. Han guitarsoloer er også rigtig gode. De giver den der WOW-oplevelse, som er ret svær at frembringe. Keyboardsoloerne virker på samme måde. Der er dog ikke så mange, men når de er der får man virkelig en WOW-følelse. Han spiller også godt, når han ikke spiller soloer, og bidrager til den episke atmosfære på albummet. Det samme gør koret og bassen, som spiller rigtig godt, og bruger sine øjeblikke endnu bedre. Trommerne bidrager også til den episke atmosfære, blandt ved mildest tale episk trommespil, og et brug af stortromme, der passer perfekt! Forsangeren er mandlig og har en meget ren klang. Han kan også gå fra dybe til rigtig høje toner på mange mærkelige måder. Dette demonstreres på "Dont Be Mean". En del af den fortjeneste går til lyden, som er helt utrolig ren. Det kan næsten blive for meget, men de formår at finde en god balance. Der er også få strejf af banjo, som er ret imponerende, for det virker super godt. Man kan høre den på "Cinderblox" og "Wildfire Part II", hvor der næsten går folk metal i den.

Sonata Arctica har med Stones Grow Her Name sat deres fod solidt på metalscenen endnu en gang. Med deres vilde riffs og catchy omkvæd, viser de at de ikke har tænkt sig at dø foreløbig eller i nærmeste fremtid. Kan du lide Power metal bliver du i hvert fald ikke skuffet, men uanset hvad kan Stones Grow Her Name anbefales.

Trackliste

1. Only The Broken Hearts (Make You Beautiful)

2. Shitload O' Money

3. Losing My Insanity

4. Somewhere Close To You

5. I Have A Right

6. Alone In Heaven

7. The Day

8. Cinderblox

9. Don't Be Mean

10. Wildfire Part II - One With The Mountain 11. Wildfire Part III - Wildfire Town Population 0

I Have a Right er albummets eneste stille nummer, og er måske ikke det bedste at udgive som single. Men det viser alligevel Sonata Arcticas kunnen ret godt.

Imusic

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Ganske fed skive... Ligger

Ganske fed skive... Ligger selv på 85%... Syntes Sonata Arctica konstant udvikler deres lyd. De har ændret sig en del fra deres Ecliptica album og frem til dette udspil.
Losing My Insanity og The Day er typiske Sonata Arctica numre og falder i ganske go jord hos mig.Skiven skulle, ligesom forrige udspil, lige fordøjes før den virkelig kom til sin ret.
Fedt album!!

Claus Ljørring gav Sonata Arctica - Stones Grow Her Name 8/10.

Tilføj kommentar