Slayer - Reign in Blood

Reign in Blood

Klassiker

Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Spilletid:28.25
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9,9/10 baseret på 11 stemmer.

Reign In Blood er en milepæl inden for metal

Tom Arayas åbningsskrig i intronummeret Angel Of Death, er muligvis den ondeste lyd, der nogensinde er blevet optaget. I det hele taget er der en fantastisk ondskabsfuld stemning over Slayers tredje udspil fra 1986.

Reign In Blood satte nye standarder for tempo og aggressivitet og metalfans verden gik helt amok over den brutalitet og den beskidte nøjagtighed, som udfoldede sig i deres højtalere og høretelefoner. I det hele taget er der her tale om et af de bedste metalalbums nogensinde, selvom der er enkelte mere anonyme numre undervejs. Sammen med Kreators Pleasure To Kill (også fra 1986) danner Reign In Blood grundlag for det, der senere skulle udvikle sig til dødsmetalgenren.
Hører man f.eks. Deaths’ "Scream Bloody Gore" fra 1987 eller Morbid Angels "Altars Of Madness" fra 1989, er der ingen tvivl om, at disse albums er kraftigt inspireret af lyden fra Reign In Blood. Vi har med andre at gøre med at album, som i sig selv er et mesterværk indenfor sin genre (thrashmetal), samtidig med at det har været med til at kickstarte en helt ny metalgren, nemlig dødsmetalgenren. Og så er der tale om en plade med en varighed på kun 28 minutter og 25 sekunder.

Der kan man fandme tale om, at bruge sin tid effektivt. Reign In Blood er et enestående thrashmetal mesterværk og det er fuldstændig ligegyldigt hvor mange gange man hører det: man kan ikke undgå at blive en lille smule nervøs…

[Oprindeligt anmeldt til 90% i 2010. Albummet er en klassiker, og vi har i 2015 løftet vurderingen til 100%. Reign In Blood er en milepæl inden for metal]

Tracklist

  1. Angel of Death
  2. Piece by Piece
  3. Necrophobic
  4. Altar of Sacrifice
  5. Jesus Saves
  6. Criminally Insane
  7. Reborn
  8. Epidemic
  9. Postmortem
  10. Raining Blood

Kommentarer (7)

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

super duper album, men ikke

super duper album, men ikke deres bedste efter min mening. Seasons og South er begge bedre, fordi de her formår at blande aggressivitet med fart.

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 178

Dette er helt uden tvivl

Dette er helt uden tvivl verdens fedeste thrash-skive!!! Jeg bliver nød til at rette dig lidt MODOK! "Reign In Blood" er ikke skiven, der senere udviklede deathmetal-genren... "Scream Bloody Gore" med Death er derimod stærkt inspireret af Possessed's "Seven Churces" fra 1985 (ifølge Chuck Schuldiner selv!), hvorpå der rent faktisk er et nummer, der hedder "Death Metal" og det var den plade, der senere udviklede deathmetal-genren som vi kender den idag... "Reign In Blood" var blot en manifestation af thrashmetal-genren, som Slayer selv var med til at skyde igang med "Show No Mercy", sammen med Metallica's "Kill'em All" - begge fra 1983...

En anmeldelse er selvfølgelig altid en smagssag, men at undlade at give verdens bedste thrash-skive "Reign In Blood" 100%, tangerer jo ren blafemi... ;-)

Daniel Wilkens gav Slayer - Reign in Blood 10/10.

metalfreak

Tidligere anmelder

Indlæg: 27

Enig med DSW.. at undlade at

Enig med DSW.. at undlade at give denne plade 100% er jo ren blasfemi.. en perfekt thrash plade!!

metalfreak gav Slayer - Reign in Blood 10/10.

MODOK

MODOK

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

Til DSW: Jeg er enig i at

Til DSW: Jeg er enig i at Possesed inspirerede Chuck og Co. Men hvis du hører Seven Churches grundigt efter (1985), så har albummet brutaliteteten, men mangler lidt tempo i forhold til Reign. Reign var hurtigere...

Til Metalfreak: Jeg vaklede mellem karaktererne 9 og 10. Synes dog at Reign mangler lidt varietet, derfor endte jeg på karakteren 9. Lyden i sig selv er til 10

666

Indlæg: 4

Den her plade SKAL have 10!!!

Den her plade SKAL have 10!!!!

666 gav Slayer - Reign in Blood 10/10.

TFS

Indlæg: 32

DSW & Andre - Jeg fatter

DSW & Andre - Jeg fatter simpelthen ikke hvorfor Possessed skal hives frem i lyset HVER gang man snakker om hvor dødsmetal kommer fra ? Har i hørt hvor dårlig skiven er ? De er jo pisse elendig musikere og hele lortet er så elendigt produceret at det er til at tude over, og iøvrigt lavede Venom samme utålelige larm indtil flere år tidligere (hør blot Witching Hour & Black Metal for eks.). Ellers så smæk Sodom's In the sign of Evil på cd'en (eller YouTube), eller kig over sundet til Bathory's debut album fra 84. Idag kalder vi det Black/Thrash metal, men jeg tvivler på at de er uden indflydelse på det vi idag kalder dødsmetal.

Det kan sgu godt være at Chuck Schuldiner og Wikipedia tror at der var noget fedt og nyskabende ved Possessed, men så var det da fordi de aldrig havde hørt andet.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Altså Seven Churches er

Altså Seven Churches er bestemt heller ikke en gudeskive for mig, men man kan bestemt ikke kalde dem elendige musikere- bare tænk på Larry LaLonde som er en gudsbenådet guitarist og siden kom med i Primus.

Keitel gav Slayer - Reign in Blood 10/10.