Siamese Fighting Fish - Breathe:See:Move

Breathe:See:Move

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog rock, Prog metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Siamese Fighting Fish (eller SIFIFI) er et dansk band, der spiller hård rock med progressive elementer. De blev til da deres nuværende forsanger Mirza kom til, og det resulterede i deres debutalbum We Are The Sound, der har fået en del ros. Deres andet album Breathe:see:move kører i samme stil, og så alligevel ikke helt.

De to albums ligner meget hinanden, men på Breathe:see:move er der mere gang i den. De har blandt andet fuldstændig ladet være med at have en intro og trommerne er mere energiske uden at være hurtige. De spiller en skæv rytme gennem det meste af albummet, som lyder rigtig fed. Den suppleres af vokalen, som er meget unik, og rigtig god. Der er heller ingen deciderede stille numre på albummet, men dog stille passager. De formår at beholde den atmosfæriske del, endda at forbedre den i forhold til på We Are The Sound. Det er primært trommer og vokal som er i forgrunden. Det er meget specielt, men virker helt ok. Det giver dog ikke så meget plads til guitar og bas, som ellers lyder gode. Der er kun en guitarsolo (hvor han dog giver den maks gas!), hvilket er ærgerligt. Jeg tror at guitaristen kan noget mere end det han viser på albummet. På trods af at deres musik er meget unik, bruger de den samme unikke musik gennem albummet uden de store temposkift. Det gør det lidt ensformigt og kedeligt. Det forsøger de at rette op på med nogle flere instrumenter, hvor nogle af dem er ret velplacerede. Det gælder blandt andet violinen i "Liar Cried Wolf"

Siamese Fighting Fish har her et rigtig godt album. De har en krystalklar lyd, som er meget unik, og et kæmpe potentiale, som man kun kan rose den for. Det mangler dog de sidste detaljer for at være helt perfekt. Er man fan af progressiv rock, eller kunne man lide debutalbummet er Breathe:see:move klart et lyt værd.

Trackliste

1. H.A.U.T 2. Party Like Charlie Sheen 3. The World Might Have Seen Better Days 4. Crap Is The New Black 5. Give In 6. Discodad 7. A Liar Cried Wolf 8. How Long Will It Take 9. Don't Try This Alone 10. Yes Say No 11. Scarred By Omens

Liar Cried Wolf er efter min mening albummets bedste nummer, fordi det indeholder alt hvad man kan forvente af bandet og mere til.

Tilføj kommentar