Roarback - Echoes Of Pain

Echoes Of Pain

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 2 stemmer.

Old school dansk dødsmetal direkte fra firserne

Danmarks bedste dødsmetal - nogensinde?

Danske Roarback har fået en ønskestart på deres musikkarriere. Svenske Gaffa kaldte bandets debut for det bedste dødsmetal, der nogensinde er udkommet i Danmark. “Echoes Of Pain är det tveklöst bästa deathmetal-albumet som kommit från Danmark – någonsin!". Det er den slags udsagn som er umulige at efterprøve. Men lad os bare blive enige om, at Roarback gør det meste rigtigt, og at bandets debut indeholder alt det som et godt dødsmetalalbum skal kunne.

Vokalen er dyb og ond men ikke så growlende at det bliver komiske. Massere af fede tunge riff, kaotiske Slayer inspirerede soloer i massevis - og en rå og upoleret produktion som stod man i øvelokalet.

Inspirationen er fra tidlig Sepultura, Obituary og jeg hører også noget Incubus. Egentlig en smule overraskende, da bandet fra Roskilde blot er en række unge knægte. Men de har tydeligvis styr på historikken og har destilleret dødsmetalscenen, og udtrækket er koncentreret ondskab af den bedste slags.

Bandnavnet er et ordspil over “ikke at ville finde sig i noget"; "to roar back" og den attitude passer godt på albummet som helhed. Om bandets lyd siger Roarback selv: “Men man kan godt sammenligne det med noget af det ældre metal, da vi ikke bruger nogen effekter eller pedaler på hverken vokalen, guitarer, bas eller trommer. Bare direkte ind i forstærkerne, helt råt!"Den primitive lyd af øvelokale er ved første gennemlytning forfriskende, men særligt lyden på trommerne bliver så primitiv, at jeg savner en bedre produktion. Sikkert en smagssag.

Råt, brutalt og firser aggressivt

Roarback har leveret et helstøbt album som trække veksler på dengang thrash blev til dødsmetal. Der er intet forfinet og æstetisk over bandets debut. Her er ingen fesen akustisk guitar eller ligegyldigt fyld. Det er derimod gennemført, overbevisende og troværdigt dødsmetal- men også meget klassisk inden for sin genre.

Nu er bandet på landkortet og det bliver spændende at følge bandet fremover. Får vi mere af samme skuffe, eller vil Roarback udvikle lyden og følge i fodsporene på forbillederne?

Tracklist

  1. Peoples Hate
  2. I Will Find You
  3. Voices of Deception
  4. Manor of Hatred
  5. Face the Sun
  6. My World
  7. Wrong Manis Life
  8. Systematically Murdered
  9. Warmachine
  10. Echoes of Pain

Kommentarer (1)

hellcock

Indlæg: 189

Jeg tænkte netop det samme om

Jeg tænkte netop det samme om trommelyden, som anmelderen anmærker her :-)

Ellers - møgfed skive

hellcock gav Roarback - Echoes Of Pain 9/10.