Resonance Room - Untouchable Failure

Untouchable Failure

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dødgod Siciliansk Prog/doom Metal

Introduktion

Må jeg præsentere Resonance Room en siciliansk prog/doom kvartet, der virkelig kan flikke nogle store og flotte melodier sammen. Bandet startede op i 2003 under navnet Fragment og fortsatte som Resonance Room i 2008. Untouchable Failure er deres anden fuldlængde album.

Gennemgang

Untouchable Failure har mytiske/mystiske elementer, albumcoveret har et pyramide lignende motiv, med stråler ud fra toppen og teksterne har ligeledes mytiske elementer og tanker om troen på evigt liv og i den dur. Jeg ser dog ikke nogen konsekvent rød tråd mellem coveret og indholdet, men det er en detalje. Hvor skal man så placere Resonance Room, ja well det lyder som romantisk død/doom prog med goth elementer, lidt over mod Katatonia og Tiamat. Albummet er kendetegnet ved stor variation og stopfyldt med smukke momenter og meningsfulde breaks. I det hele taget flotte melodier hele vejen igennem, ja det virker intelligent lavet det her. På vokal er Alessandro Consoli, og heldigvis synger han på engelsk. Han har en grandios klar stemme, med en lidt mørk klang (dog ikke på så mørk som f.eks. hedengangne Peter Steele fra Type O Negative) Produktionen favner vidt og har da også et par stille og (død)romantiske numre, men det er fint eksekveret og stikker ikke af i forhold til resten. Mine favoritter er klart numrene med mere kant, såsom intro nummeret "The Great Insomnia" og "New Life".

Konklusion

Resonance Room er en kompleks fætter, de leverer momenter af storhed der til tider, løfter dem op over resten af feltet, ja helt op i prog/doom front som noget af det bedste i nyere tid. Hvis verden var bare var lidt retfærdig, var de kendte på niveau med de allerbedste bands indenfor genren, men det er de ikke, de er stort set ukendte i DK og deres Youtube video har ikke 100.000 vis af hits, det er en skandale! Bare lyt til tidligere nævnte "New Life" (se videoen nedenfor), fortjener de ikke mere?

De mangler måske det sidste for at nå metal himlen. Jeg kunne godt bruge lidt mere snert og variation i vokalen og et lidt mere aggressivt musikalsk udtryk, men de skal have 90% da de efter min mening er et spændende bekendtskab, grazie mille!

Her er det netop "New Life" et fedt nummer.

Tilføj kommentar