Pigeon Toe - The First Perception

The First Perception

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog rock, Prog metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Pigeon Toe er et tysk band, der spiller eksperimentel progressiv metal. De blev dannet af to børdre, som allerede havde tre bands på det tidspunkt. Da deres ene band, som hed Mongouse, blev opløst, lagde de flere kræfter i Pigeon Toe. Det har så i dag udviklet sig til et helt band, med en debut lige så interessant og speciel som navnet.

Deres forsanger har en meget speciel stemme, som passer super godt til den meget eksperimenterende musik. Stemmen minder om en dybere version af Mastodons. Trommeslageren har rigtig meget energi. Han demonstrerer hvad han kan, og spiller varieret gennem hele albummet. Albummets andet nummer, som hedder "Sneak", starter stille. Midt i nummeret eksploderer det i et vildt riff, og så bliver det stille igen. Dette riff viser at de har en rigtig god guitarist, men giver også indtrykket af at han ikke giver sig fuldt ud. Det viser sig også at Pigeon Toe har en keyboardspiller. Ham kan man dog næsten ikke høre gennem lange det meste af albummet. Jeg fandt først ud af at de havde en, da jeg læste om bandet på nettet. Da jeg så var opmærksom på keyboardspilleren, kunne jeg først ane ham i nummeret "Second Try", som er omtrent halvvejs gennem albummet. Lyden er rigtig god. Det er en af de få albums, hvor man kan høre bassisten uden at anstrenge sig for meget. Det eneste der er svært at høre er keyboardspilleren. Selvom albummet er interessant, nåede jeg alligevel at kede mig ved albummets tredje- og andensidste nummer, som hedder "The Wizard pt 1" og "The Wizard pt 2". De formår i sidste nummer, som hedder "The Flashback", at puste liv i albummet igen. De starter nummeret med at bruge banjo!

Med The First Perception er Pigeon Toe kommet meget godt fra start. De har lavet et album, der formår at holde ens nysgerrighed intakt. Der er nogle små fejl og mangler, men ikke så mange, at det påvirker musikken alt for negativt.

Trackliste

1. The First Perception 2. The Chase 3. Sneak 4. The Cave 5. The Man With The Cat 6. A Broken Man 7. Second Try 8. The Crooked Path 9. The Wizard pt. 1 10. The Wizard pt. 2 11. The Flashback