Pathosray - Pathosray

Pathosray

/ Intromental · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Rock
Spilletid:52:37
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sensory Records har udviklet en sans for at opdrive interessante, meget personlige progressive metalbands – jeg nævner i flæng Zero Hour, Twisted into Form og for den sags skyld Spheric Universe Experience. Italienske Pathosray er et af de seneste skud på stammen. Musikken på deres selvbetitlede debut er teknisk detaljeret, hårdtslående, energisk progressiv powermetal med spændende riffs og anderledes, lidt spøgelsesagtige atmosfærer.

Lidt firkantet beskrevet, så er musikken i versene en blanding af Fates Warning (fx fra "Perfect Symmetry"-perioden) og Symphony X, mens omkvædene desværre er meget uopfindsomme og statiske i sangmelodierne. På et nummer som "Lines to Follow" får man det ene øjeblik fede disharmoniske riffs og rock’n’roll-agtig gang i den, det næste øjeblik lyder det, som om man har fået fat i en eller anden klassisk powermetal-metervare. Denne vekselvirkning er gennemgående på cd’en og gør albummet til en stærkt blandet fornøjelse. Selv i de numre, hvor bandet involverer mere stille, stemningsfulde elementer, som f.eks. "Sorrow Never Dies" og "Strange Kind of Energy", mangler Pathosray den tæft for at lave en interessant melodi, der kan fastholde lytterens interesse.

Så længe bandet ruller sig ud med deres – udmærkede – tekniske kunnen, er det en fornøjelse at lytte til, men lige så snart et nummer kommer til sit (anti)klimaks, efterlades man skuffet, som når et nys udebliver. Det er synd, for Pathosray har masser af spændende musikalske ideer.