Pain spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Pain - Coming Home

Coming Home

· Udkom

Type:Album
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

5 års stilhed

Efter 5 års stilhed fra Pain, hvor Peter Tägtgren har turneret, spillet med sit andet band, Hypocrisy, og ikke mindst haft sideprojektet Lindemann med Rammsteins forsanger, Till Lindemann, er Pain tilbage med ny musik i form af albummet Coming Home. Hjemkomsten er længe ventet for undertegnede, der har set frem til en god omgang industrial metal og ikke mindst den hardcore electro-musik, som Pain som regel formår at blende ind i metal-musikken. 
Endnu en gang står Peter Tägtgren alene om at skrive og indspille alle instrumenter, og derved får han vist sit store musiske talent. 

Den vokser...

Må indrømme, at første gennemlytning af Coming Home bragte en del skuffelse. Jeg manglede lidt den hardcore electro-musik, og så føltes musikken til tider lidt poppet og knap så hård. Albummet voksede dog hurtigt, og der findes nogle yderst velskrevne arrangementer, hvor især violinlyden på “A Wannabe” og blæserlyden på det mere stille nummer “Coming Home” giver en helt fantastisk stemning. Desuden findes der flere electro-heavy numre, blandt andet i form af “Black Knight Satellite”, der også er velskrevet og minder mig om ældre Pain-musik. 

En ambivalent følelse har Peter Tägtgrens sangstemme ofte givet, da hans stemme er ret så speciel – til tider minder han mig om Ozzy og andre gange David Bowie. Denne følelse er dog ladt til skamme på dette album, hvor Peter Tägtgren beviser, at hans stemme passer fortrinligt til musikken. Pain har desuden fornemt besøg af gæstesanger Joakim Brodén fra Sabaton på det mere heavy nummer “Call Me”.

Smerten er tilbage

Coming Home er yderst velskrevet og velproduceret. De mere poppede elementer og de rå heavy-elementer komplimenterer hinanden fortrinligt. Dette skaber en god stemning og cementerer, at Pain er tilbage. Eneste anke mod dette album er, at der mangler mere elektronisk, men dette er en smagssag og skal ikke spolere, at albummet får 8 velfortjente kranier. Som bonusinfo kan det desuden nævnes, at Pain gæster dette års Aalborg Metal Festival – ses vi? 

Tracklist

  1. Designed To Piss You Off
  2. Call Me
  3. A Wannabe
  4. Pain In The Ass
  5. Black Knight Satellite
  6. Coming Home
  7. Absinthe Phoenix Rising
  8. Final Crusade
  9. Natural Born Idiot
  10. Starseed