Nile - At The Gate Of Sethu

At The Gate Of Sethu

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Spilletid:47.32
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 3 stemmer.

Når jeg tænker på Ægypten, så forbinder jeg det med sand, store forhistoriske bygningsværker og en meget speciel mytologi.

Jeg forbinder ikke Ægypten med en inspirationskilde til et teknisk dødsmetalband. Det band jeg taler om er det engelske band Nile, som blev dannet i 1993, og de har udgivet seks albums siden da. Deres syvende hedder At The Gates Of Sethu, og er mit første møde med bandet. Jeg kan kun sige at jeg er positivt overrasket.

Lad os først starte med temaet. Det er Ægypten, og denne såkaldte Sethus port. Hele albummet har en stemning og atmosfære der skriger Ægypten, så man ikke er et sekund i tvivl. Det er starten af albummet og de små, men gode, melodiske stykker, og instrumentalnummeret "Ethno-Musicological Cannibalisms" der underbygger dette mest. Genren er teknisk dødsmetal, og det er også der vi er, men på et niveau hvor alle kan følge med. Der er en del temposkift, men ikke så mange at det bliver forvirrende at høre på. De veksler også godt mellem et hurtigt og røvfedt tempo, og et tungt og særdeles headbanging-venligt tempo. Guitaristen og bassisten spiller som de skal, på et ganske højt niveau. Det bemærkelsværdige her er guitaristens helt ekstremt vilde guitarsoloer. De går i et ekstremt højt tempo og med en ekstrem høj præcision, som kun er ens respekt værdig. Sådan en kan høres på nummeret " The Gods Who Light Up The Sky At The Gate Of Sethu" Desuden er trommeslageren mindst lige så god. Han står for de fleste temposkift, og han bruger dobbeltpedaler meget. Han spiller også med en helt fantastisk præcision, som løfter albummet en smule. Forsangeren growler for det meste, og jeg tror det er et godt bud på, hvordan det lyder, når Anubis brøler. Han kommer dybt ned, men der er ingen spor af grunts eller pig squeals. Han kommer også rigtig højt op, næsten ind i ren vokal. Han får det til at lyde utrolig godt, hvilket kan være svært. Lyden på albummet er meget ren i forhold til genren. Det påvirker det dog kun i den positive retning. Det gør, at det ikke er så hårdt for ørene, så de nye også kan være med. Det gør også at instrumenterne i de melodiske passager kan høres bedre.

At The Gate Of Sethu er et super godt album, og en rigtig god førstegangsoplevelse. Det er meget lyttervenligt, men også brutalt og kompliceret til et respektabelt niveau. Jeg har haft en god oplevelse med albummet, og kan klart anbefale det, specielt hvis det er ens første møde med Nile.

The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased viser meget godt hvad hele albumemt går ud på, dog uden de melodiske dele.

Tracklist

 1. Enduring The Eternal Molestation Of Flame
 2. The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased
 3. The Inevitable Degradation Of Flesh
 4. When My Wrath Is Done
 5. Slaves Of Xul
 6. The Gods Who Light Up The Sky At The Gate Of Sethu
 7. Natural Liberation Of Fear Through The Ritual Deception Of Death
 8. Ethno-Musicological Cannibalisms
 9. Tribunal Of The Dead
 10. Supreme Humanism Of Megalomania
 11. The Chaining Of The Iniquitous

Kommentarer (3)

Stampe

Stampe

Tidligere anmelder

Indlæg: 3

Jeg er enig i at albummet er

Jeg er enig i at albummet er fantastisk men Nile er nu ikke engelske. De er fra South Carloina. Husk forøvrigt at se dem når de varmer op for Kreator og Morbid Angel i Amager Bio 12. December

Stampe gav Nile - At The Gate Of Sethu 8/10.

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

De er ikke engelske. Det har

De er ikke engelske. Det har du ret i! Min fejl, undskyld :(

Winterlife

Tidligere anmelder

Indlæg: 16

Fandt det meste af albummet

Fandt det meste af albummet kedeligt.. Intet nyskabende og produktionen lyder ret så tam og mangler volume på mange punkter. Det eneste som jeg fandt ufatteligt fedt var vokalen, ellers var der ikke noget som fik mig til at løfte armene op. Det kan de gøre bedre, bestemt.

Winterlife gav Nile - At The Gate Of Sethu 4/10.