Lord - Digital Lies

Digital Lies

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Power metal
Spilletid:61.07
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lord er herrer over power/prog’en indtil videre i 2013.

Australske Lord har efterhånden fået opbygget sig et ganske pænt renommé grundet deres ganske udmærkede bagkatalog. Det er dog fire år siden bandet sidst udgav et album, så forventningerne til Digital Lies har været store. Lords stil på Digital Lies kan placeres et sted imellem moderne power/prog-ikoner som Symphony X og Pagan’s Mind tilsat et drive man kender det fra eksempelvis tyske Gamma Ray. Ydermere kan en parallel drages til danske Manticora. Med de analogier bør det allerede være læseren klart, at vi har at gøre med ganske godt håndværk!

Det stærkeste element på Digital Lies er balancen. Netop dette element er alfa et omega for bands i genren, en jagt på den hellige gral om man vil, og lykkes for de færreste. Her finder vi balance mellem såvel de enkelte numre, der varierer imellem de mere klassisk heavy-metal strukturer til mere aggressive passager, samt numre hvor de syntetiske elementer får mere plads. Denne balance er ligeså funderet i en yderst god produktion, hvor alting lyder knivskarpt.

Et aspekt af Digital Lies, man virkeligt kan mærke Lord har gjort noget ud af, er vokalen. Lord Tim besidder en fantastisk vokal med et pluralistisk udtryk, der rækker fra de høje C’er til de vrede grynt, der konstant kan overraske lytteren. Det er fedt, i en genre hvor vokalen til tider kan blive monoton.

Selvom numrene overordnet er varierede og velbalancerede, er der nogle aspekter af Digital Lies, jeg simpelthen ikke forstår. Det lyriske univers og det generelle koncept virker rimeligt tyndt og dermed også usammenhængende, hvor det for det meste forfalder til at være dogmatisk. Hvad der er i første instans virker som en kritik af en fremtid domineret af teknologi, ender ud i en middelalderlig fortælling om Conan the Barbarian - what gives?

Overordnet set er der her tale om en solid udgivelse, som klart anbefales til fans af power/prog-genren. Der er helt sikkert elementer, man vil finde interessante. Digital Lies er ikke en moderne klassiker, men leverer et godt bud på hvordan man genren skal angribes i 2013.

Tracklist

 1. Incipio
 2. Betrayal Blind
 3. Digital Lies
 4. Point of View
 5. Walk Away
 6. 2D Person in a 3D World
 7. Final Seconds
 8. The Last Encore
 9. Because We Can
 10. The Chalkboard Prophet
 11. Battle of Venarium

Tilføj kommentar