Leprous - The Congregation

The Congregation

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Norsk, eksperimenterende rock

Leprous er et norsk band, der har eksisteret siden 2001. I starten havde de svært ved at få en pladekontrakt, da de havde stor udskiftning i bandet og manglede en stabil lyd. Det fik de på plads, og i 2008 indspillede de deres debut Tall Poppy Syndrome, der dog først bliver udgivet i 2009 under Sensory Records. Debuten fik en fin modtagelse og især ros for at være eksperimenterende og nytænkende. Bandet tog i 2010 på tour som opvarmning for Therion. I 2011 efter skiftede Leprous pladeselskab til Inside Out Music/Century Media og udgav deres andet album Bilateral (2011). To år efter kom deres tredje plade Coal (2013). The Congregation er således bandets fjerde skive.

God lyd og varieret musik

Igen på dette nye album The Congregation viser bandet tydeligt, at de er gode til at variere mellem flere genre, og at der er hentet inspiration hos bla. Pink Floyd og Tool. Det er musik i den mere bløde ende med flot vokal og stor variation i musikken. Man skal nok være fan af genren for at føle sig tilstrækkeligt medrevet gennem de 11 sange, albummet indeholder. Da jeg nåede 6-7 sange ind i albummet, følte jeg, at nu havde jeg egentlig fået nok. Det kan godt være, det ikke lige er min genre, men føler det hele bliver lidt for meget ”gryderet” og uoverskueligt. Jeg vil dog fremhæve ”Rewind” og ”The Price”, som gode solide numre. Kvaliteten på albummet er fin, men det bliver for meget det samme. Især sidste halvdel er lidt tilovers.

Tæt på rigtig godt

Bandet har eksisteret i næsten 15 år, og man kan også sagtens høre, at de kan deres kram. Om det er bevidst at dette album er noget mere tilbagelænet end især Coal (2013) ved jeg ikke, men det pynter ikke på deres stil i mine øjne og ører. De får 6 kranier for den jævne præstation

Tracklist

 1. The Price
 2. Third Law
 3. Rewind
 4. The Flood
 5. Triumphant
 6. Within My Fence
 7. Red
 8. Slave
 9. Moon
 10. Down
 11. Lower