Kamelot review 2015
Kamelot review 2015

Kamelot

Viften, Rødovre

Officiel vurdering: 9/10

Majestætisk musical-metal

Tidligere på året udgav Kamelot "Haven", en storslået udgivelse og blev belønnet med 9 kranier. Igennem tiden har Kamelot været et power metal band, som Heavymetal.dk har været særdeles tilfredse med. Ingen af de anmeldte udgivelser har modtaget under 8 kranier. Kamelot har heller ikke skuffet, de gange bandet har besøgt kongeriget, hvorfor forventningerne til dette show var i top.
For folk der endnu ikke har stiftet bekendtskab med bandet, så spiller de en blanding af bombastisk tempofyldt power metal og storslået symfonisk metal. Bandet har en unik lyd og kan måske bedst betegnes for majestætisk musical-metal.  

Oceaner af overskud og energi

Efter de to opvarmningsbands (Kobra & The Lotus og Gus G.) havde forladt scenen, blæste Kamelot for alvor festen igang med en brag. Bandet startede ud med Veil of Elysium fra deres nyeste udgivelse "Haven" og allerede her blev baren sat, den blev sat høj og her forblev den. Med oceaner af overskud, fløjtede Sean Tibbetts (bass), Thomas Youngblood (guitar) og Tommy Karevik (vokal) rundt på scenen, dog med en god situationsfornemmelse for, hvad der var god underholdning og hvad som var for meget af det gode. Tommy havde godt fat om de ædlere dele på publikum fra første sekund, og på intet tidspunkt under koncerten slap han grebet. Med en enestående kraftig og smuk vokal guidede han sine fans igennem en aften, der skulle vise sig at være en af de absolut bedre.

Til stor tilfredshed hos publikum, gik Kamelot videre til "When the Lights are Down", et af bandets største hits til dato. Eksekveret med en elegance og med et overload af energi, som jeg ikke har oplevet fra bandet før. Herfra videre til "The Great Pandemonium", dernæst "Center of the Universe" og hit paraden fortsatte.

Der var ikke udsolgt til aftenens underholdning, hvilket var en skam. Godt engagement fra publikum smitter og publikum var engageret til aften. Havde der været fyldt, havde det været en fest uden lige.

Kvinde med kant

Bandet har igennem deres eksistens, haft 12 forskellige gæstesangere med på deres udgivelser og på deres seneste havde de blandt andet budt Alissa White-Gluz (Arch Enemy) op til dans. Et interessant, vovet, men vellykket, sats fra bandet. Alissa bidrager perfekt til skiven, hvorfor jeg havde håbet på at se pigebarnet på scenen her til aften. Det skete ikke, men derimod havde Kamelot inviteret Linnéa Vikström på scenen. Kender ikke kvinden, men hun gjorde en ganske fornuftig figur, både ren vokal men også growl mæssigt.

Småfejl, men ingen mangler

Her til aften var der ingen mangler set iforhold til setlisten. 
Selvfølgelig leverede bandet flest numre fra den nyeste udgivelse, samt den forrige hvor Tommy har været forsanger, men Kamelot tog dog ligeledes de fremmødte med på en rejse fem albums tilbage i tiden. Alle de store hits fra bandets imponerende katalog af musikalske perler blev leveret, og publikum åd det hele rådt.

Men leder man længe nok, kan man altid finde små fejl, og lad mig sætte stor tyk streg under SMÅ. Bandet leverede varen sublimt her til aften, men på enkelte tidspunkter ramte Tommy tonerne lidt skævt, men som sagt er dette småfejl, da det ikke havde en stor påvirkning på helheden. 

Ligeledes kunne man måske sætte en lille finger på mikrofonlyden. Havde været perfekt, hvis den var blevet skruet blot en tand mere op, men generelt set var lyden til aften ganske god. Overordnet set var lydniveauet godt højt, og der forekom ingen eller ganske få ubetydelige lydfejl.

Helstøbt og gennemført koncert på et spillested som beviste, at de sagtens kunne håndtere bands som Kamelot. Tak til Viften for at sætte rammerne, og tusind tak til Kamelot for endnu engang at lægge turen forbi kongeriet Danmark og levere varen næsten perfekt. 

Setliste:
Veil of Elysium 
When the Lights are Down 
The Great Pandemonium 
Center of the Universe 
Karma 
Torn 
Song for Jolee 
March of Mephisto 
Rule the World 
Insomnia 

Falling Star
Liar Liar (Wasteland Monarchy) 
Forever
Revolution
Sacrimony (Angel of Afterlife)