Kamelot - Epica

Epica

/ Nordic Metal · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symfonisk metal
Spilletid:52:10
Antal numre:16

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Denne længe ventede skive fra Roy og knægtene, fik mig endnu en gang til at spidse ører. Norsk/Amerikanske Kamelot har gjort det igen. Som en amerikansk anmelder sagde: "This must be the most successful North-Atlantic union since NATO was formed."

Dette album er deres sjette album og det topper alle forgængere selv om jeg sgu ikke troede at det var muligt at lave det særlig meget bedre en det sidste album "Karma". Men der fik de mig sørme!

"Epica" er et konceptalbum på den måde at hele pladen er én lang historie med 6 små mellemstykker og 10 sange og det synes jeg egentlig fungerer ret godt.

"Epica" er et flot og bombastisk album med mere kvindelig skønsang, mere velovervejet klassisk baggrundsmusik, mere power, flere buldrende trommer, lækker lyd og munke. Det viser sig allerede i den første sang på pladen "Center of the Universe", som er en sand ørehænger. Jeg svømmer helt væk i den smukke "Wander" og jeg flipper til "A Feast for the Vain" - jeg kunne blive ved for hele pladen er fed, og den bliver federe jo dybere man kommer ned i den.

Kamelot er helt klart kommet for at blive, og det har de bevist nu!