Iron Mask - Black As Death

Black As Death

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Så er der belgisk power metal fra Iron Mask, som på deres 4. album "Black as Death" endnu engang behandler larger-than-life lyriske temaer og leverer storladen power metal.

Der er ganske vist tale om et europæisk power metal band, og Euro-power metallen lader sig bestemt mærke på dette album i form af neoklassicismer, bruldrende stortrommer og episke effekter, og, ja, det hele bliver da en smule cheesy nu og da, men dette modvirkes heldigvis af en dosis af elementer fra den mere hårdtslående US power metal (og et nummer som 'Nosferatu' indeholder ligefrem elementer fra ekstrem metal). Desuden lader den klasisske metal - specielt Iron Maiden og Dio - til at være en større inspirationskilde, hvilket indebærer, at der er masser af synkronguitarer og faktisk ret mange elementer fra god gammeldags 80er-metal at høre på denne skive.

Musikken er ikke altid helt nyskabende, men niveauet er altid højt - og så er et nummer som 'Nosferatu' da spændende nok, og på en måde dokumenterer det, at den ekstreme metal er ved at finde vej ind i power metallen. Produktionen er storladen og poleret, men det passer egentligt bedst til denne type power metal, og så er der stadig ånd og sjæl på skiven, så der er ikke tale om totalt steril produktion.

Er du fan af power metal generelt, så burde "Black as Death" appellere til dig, og fans af mere traditionel metal kunne måske også få noget ud af skiven grundet de mange elementer fra den type metal.