Silverdollar - Morte

Morte

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:54.21
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Svenske Silverdollar, eller $ilverdollar - for at være mere præcis - er på banen med deres andet album "Morte", som byder på solid og gedigen god gammeldags heavy metal uden alt for mange dikkedarer.

Der bliver i stor stil trukket på den klassiske metal, som den var i firserne, hvilket er lig med klassiske rock-riffs, blærede guitarsoloer, melodiske omkvæd og masser af positiv energi. Det skal dog nævnes, at "Morte" på nogle områder er lidt mere tung og mørk end man måske er vant til i klassisk metal, hvilket gør sig gældende i numre som i det miljøbevidste "CO2", "Damage Done", den speed-power metal agtige "H.F.", titelnummeret, og den thrashede "Rot".

Den gennemgående brug af keyboards giver også musikken en lidt anden tekstur, end man var vant til i meget af 80ernes klassiske metal, og egentligt vil jeg vove at påstå, at Silverdollar, selvom de er solidt placeret i den traditionelle metal dog med med referencer til AOR, alligevel formår at tilføje noget nyt i deres inkorporeren af groove, en mørkere stemning, samt elementer fra power, speed, og thrash metal.

Silverdollar er knald dygtige musikere, der ved, hvordan man smækker nogle gode, fængende og rockende numre sammen - og så er de ikke for gode til at ligge referencer til rockklassikere ind i deres musik (jeg kan afsløre, at der er en reference til "Smoke on the Water" i en guitarsole og til "Paschendale" i en overgang). Det er også forfriskende med et traditionelt metalband, der udover metalklichéerne også skiver tekster, der er socialt og politiske relevante, som i "CO2", der handler om klimakrisen, of "Raging Eyes", der handler om Muhammed-tegningerne.

Jeg synes, at "Morte" er et ganske udmærket heavy metal album, som jeg bestemt vil komme til at høre regelmæssigt. Er man til traditionel metal a la Accept, Maiden, Priest, Dio, King Diamond og den slags, anbefales dette album.