Harakiri for the Sky - III: Trauma

III: Trauma

· Udkom

Type:Album
Genre:Atmospheric Post-Black Metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Ekstravagant album fra da østrigske troldmænd

Postblack metal når det er bedst

Hvis du lige som jeg, heller ikke havde hørt om Harakiri For The Sky, men også godt kan lide en god blanding af post- og black metal, så er dette band et must. Den dynamiske duo JJ og MS, som også går under navnene Michael V. Wahn og Matthias Sollak, dannede sammen Harakiri For The Sky i deres søgen efter at udforske deres egen kreativitet. De udgav deres selvtitlede debut i 2012, som fik en udmærket modtagelse, men de fik først for alvor slået deres navn fast med deres fabelagtige toer, Aokigahara. Et album som fik megen ros, og etablerede en fornem fanskare, som med længsel har set frem til deres tredje album, og III: Trauma er mere end en værdig efterfølger.

Det kræver noget af din tid, men det er det hele værd

Det har været en lang proces at bearbejde det her album, da det i sin fulde længde varer gode 75 minutter, men de er givet godt ud. Efter flere afspilninger gav jeg mig også i kast med deres forrige album, og jeg kan ikke understrege nok, hvor interessant og fantastisk det her band på mange måder er.  Det hele lyder så storladent og mægtigt, så det er svært at tro at det hele er skabt af to mennesker. Der er ingen tvivl om at de to rummer en enorm mængde kreativitet, og de formår virkelig at formidle det på overdådig vis.

III: Trauma er en melodisk kollision af post-, rock- og black metal der virkelig sprænger skalaen. Teksterne rummer stor kvalitet og historie og bliver fulgt fantastisk godt op af nogle dynamiske og atmosfæriske toner. Første nummer på albummet, ”Calling the Rain” starter ud med en stille og harmonisk omgang klaver og guitar. Det hele oser af stemning, og det fortsætter derudaf i nummerets ca. 12 minutter. De smukke toner får den fornødne kant, i form af forsanger JJ’s hæse skrig og brøl. Hvis dette nummer ikke allerede fanger en, så er dette ikke en genre man skal tænke at bevæge sig for meget ud i. Men hvis man bare har lidt mod på post, rock og black metal, så lytter man med glæde videre, og det bliver man glad for!

For efter den lange og stemningsskabende start, bevæger man sig hen til næste nummer, som er et af de fedeste numre som undertegnede har hørt i meget lang tid. Det er virkelig en perle inden for den her genre. Nummeret hedder ”Funeral Dreams” og er virkelig en magtdemonstration og en altødelæggende parade af genialitet. Nummeret er ikke hurtigt og voldsomt, men derimod som resten af deres musik – atmosfærisk og dynamisk. Det rummer så meget musikalsk substans at det næsten er for godt til at være sandt. Det er en eksplosion af tunge melodier og hurtig dobbeltpedal, tilsat fantastiske riffs og klaver. Igen er JJ’s vokal enestående, sammen med de poetiske og tildels deprimerende tekster. Det hele danner de perfekte rammer for den helt rigtige stemning.  Og der er nok at tage af, hvis man ikke kan få nok stemning og sublimt guitarspil, med sange som ”Viaticum” og ”Bury Me”, hvor sidst nævnte kræser meget for black metal elementerne.   

Fantastisk, men lidt langt i spyttet i sidste ende

Det er et super lækkert album og vil anbefale det på det kraftigste hvis man er til denne genre, men det er en utrolig lang rejse, som ikke kan bevare de storslåede momenter hele den lange vej igennem. Det havde næsten også været for meget at forlange, men sådan er det når ens kreativitet får frit spil, og det gør den med Harakiri For The Sky, da det var hele grundlaget for bandets eksistens. Men rigtig godt album, og en værdig efterfølger til deres forrige udspil, som man også kan give et lyt, hvis man kan lide hvad man høre på dette album. Jeg giver den kreative duo 8 storslåede kranier for III: Trauma.

Tracklist

  1. Calling the rain
  2. Funeral Dreams
  3. Thanatos
  4. This Life As a Dagger
  5. The traces we leave
  6. Viaticum
  7. Dry the river
  8. Bury me

Kommentarer (3)

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

10 ??? Fandme Ja!!!!

Jeg troede virkeligt aldrig at det skulle ske......... Aldrig, aldrig, aldrig!!!!

Jeg har i al den tid, hvor jeg har skrevet herinde på siden, været så meget efter de forskellige anmelder, for jeg har virkeligt syntes, at de har været alt for venlige med karakterne.....
9 og 10 i al for mange tilfælde, hvor der var tale om middelmådige plader...... og det fik virkeligt mit pis i kog....

I min verden er plader som Machine Head's "Burn my eyes", Amon Amarth "Versus the world" og Paradise lost "Draconian times", nogle af de få plader som fortjener en ren 10'er på skalaen.
Det er plader som satte nye standarder da de kom frem, og som mange år efter stadigvæk giver en gåshud, når der fyres op for anlægget.

Nu sidder jeg så her..... med gåsehud.......
Jeg har nok lyttet til Harakiri for the Sky 20 gange nu...... og jeg vil have mere......

Og jeg har ikke haft det sådan med en plade længe.......

Selv efter de mange gennem lytninger, så dukker der hele tiden nye toner og rytmer op, som bare fanger en igen og igen.
Hold da kæft hvor er guitarspillet bare flot og fuld af fantastiske momenter. Temposkiftene og div. riff. rammer bare en spot on hver gang og trommerne følger trop.
Jamen jeg kan slet ikke beskrive her, hvad denne plade gør ved mig.......

Nikolaj har i anmeldelsen ret i, at vokalen kræver lidt af lytteren..... Men jeg ville slet ikke undvære den og Harakiri for the Sky ville slet ikke være Harakiri for the Sky, hvis ikke dette samspil mellem sanger og band ligger hvor det nu engang ligger.

Skiven vokser og vokser for hver gennemlytning og som skrevet, så vil man bare have mere og mere.....

Jeg troede aldrig at jeg skulle skrive dette herinde, men jeg kan kun skrive med smil på læben:
NIKOLAJ DIN STORE FEDTERØV :o)
Du har lige anmeldt års bedste plade og så giver du den kun en karakter på 8?

Jeg må krybe til korset...... Harakiri for the Sky sætter med dette album en helt ny standard for hvordan metal skal spilles og jeg kommer til at slide denne Cd op, og der skal indkøbes en ekstra til opbevaring i bankboksen..... For denne skive holder også om 20 år.

Jeg kan kun sige: Flot... Fantastisk.... Ja, 10 fra mig med pil op.... for første gang i flere år.....

"fobrehodl fro stjavefel"

Jesper Beck gav Harakiri for the Sky - III: Trauma 10/10.

Nikolaj Bransholm

Nikolaj Bransholm

Anmelder

Indlæg: 8

Stærkt

Godt at høre at du kan lide pladen og nyder dit nye bekendtskab med bandet. Der er ikke noget bedre end at opdage ny musik.

Jeg syntes at du skal læse begrundelsen for min karakter, for når jeg læser din kommentar så bliver jeg i tvivl om du har gjort dette. Og med det mener jeg hele anmeldelsen.

Nikolaj Bransholm gav Harakiri for the Sky - III: Trauma 8/10.

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

Anmeldelsen er sku' rigtig god

Du skal slet ikke være i tvivl :o)
Jeg læser næsten alle anmeldelser her på siden, jeg skal jo holde jer lidt i kort snor ;o)

Og din er ingen undtagelse, og den er sku' rigtig god og vel formuleret ..... Ingen slinger i valsen der!

Men som skrevet.... 8 er for lidt til dette fantastiske album, som kører i baggrunden i skrivende stund :o)

"fobrehodl fro stjavefel"

Jesper Beck gav Harakiri for the Sky - III: Trauma 10/10.