Grave Digger - Healed By Metal

Healed By Metal

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Prøjserne vender tilbage!

 

Homøopati? 

Er du tit elendig til mode, og kan du ikke finde vejen frem i livet? Synes du, at popmusikken dræner dit liv? Er der kommet ar på sjælen efter, for gud ved hvilken gang, at have tabt i squash til Henning fra regnskabsafdelingen? Så skulle du prøve at blive HELET AF METAL! Dette har ikke den store videnskabelige begrundelse, men tyske Grave Digger insisterer altså på, at deres 18. album kan kurere selv det værste i dit liv. Det finder vi ud af, om det gør!

 

(Am-)Boltendahl vender tilbage

Når man snakker om Grave Digger, er der altså tale om ”klassisk” heavy metal. Nogen kalder det ”true”, og andre kalder det ”kliché”. Jeg synes, det er de to første! Der ER skruet godt op for de lyriske klichéer med tekster som “The blind will see / And the deaf will hear / The dumb will speak / And the lame will walk / We are the law / We are still mesmerized / Leave the fear behind / We save the human kind / We all break out in rage / We’re ready for the stage / We live like a rebel / We’re all sent by the devil / We are… / Healed by metal / We rock / Healed by metal”.

Jamen, kan man andet end at få et smil på læben? Uanset hvad grunden er, så er det fandme gennemført! Chris Boltendahl leverer en fabelagtig vokalpræstation, om end den raspende, ondsindede dommedagslyd bliver en anelse monoton med tiden. Numrene adskiller sig ikke super meget fra hinanden, undervejs som man hører pladen, dog er der et par særlige sange, som har nogle fede elementer: ”The Hangman’s Eye” har et fedt brug af orkestral keyboard, ”Lawbreaker” har den helt old school metal-feeling, og ”Laughing with the Dead” har en super stemningsfyldt intro. Udover dette har vi en lidt for sædvanlig brug af trioler i tonen E. Jeg siger ikke, alt skal være nyskabende, progget og vildt, men det bliver en lille smule monotont til sidst.

 

Grave Diggers out for Harambe

Grave Diggers Healed by Metal skal du sætte på, hvis du kan li’ Manowar, lange køreture og traditionel true metal. Du skal ligesom føle, at metal går ind og erstatter et medicinsk præparat og opfylder et behov for dig. Det er klassisk headbanger-metal, men uden nyskabelse. Men det er heller ikke altid nødvendigt jo!

 

 

Tracklist

  1. HEALED BY METAL
  2. WHEN NIGHT FALLS
  3. LAWBREAKER
  4. FREE FOREVER
  5. CALL FOR WAR
  6. TEN COMMANDMENTS OF METAL
  7. THE HANGMAN'S EYE
  8. KILL RITUAL
  9. HALLELUJAH
  10. LAUGHING WITH THE DEAD

Tilføj kommentar