Forgotten Souls - Sirius 12

Sirius 12

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mærkeligt, men hold kæft det er fedt

Forgotten Souls startede ud i 1998 og begyndte i en gotisk/doom stil, men skiftede senere hen. De stammer fra Polen, Kraków og begyndt at blive mere global. De har spillet koncerter med bands som Death Interior, Sceptic og Tromsnar. De har usiden 2003 udgivet fulde albums, hvori Sirius 12 er den 4.

Albummet foregår i form af en ret tung tone blandet med nogle forskellige elektriske lyde. Sirius 12 forholder sig en del ovre i den amerikanske hårde groove, og dog ikke, for der er for de elektriske lyde får det til at minde en smule om det svenske melodisk døds metal. ’’Signals’’ som starter ud med bass og nogle mystiske effekter går lige på og hårdt guitar og keybord, her er det også første gang man møder de bløde vokaler i albummet, som nemt sammenlignes med forsangeren (NAVN) fra Volbeats vokaler. Det går egentligt også fint derud af med groove metal og underlige effekter, hvilket giver det et Nighwish-agtigt tema, men de bløde vokaler gør det hele lidt for kedeligt og rundt i den. Albummet er mystisk og til tider episk, hvilket gør det til et interessant stykke musik. Man kan godt høre, at de har prøvet at pille og lægge nyt input til metallen, som i sangen ’’Na Horyzoncie’’, hvor den er proppet med elektriske effekter, lyde, og… saxofon? Nogen gange bliver deres musik så idyllisk og episk, at det bliver helt smukt.

Sirius 12 er ikke blot et almindeligt stykke musik, men det er spændene musik. Tag en ekstra lytter til titelnummeret ’’Sirius 12’’, hård groove metal med underlige elektriske lyde. Deres lyd er pisse fed, og unik, dog vil jeg sige, at forsangerens irriterende Michael Poulsen vokaler trækker det en del ned, for det hver det ærligt talt en del ned på heavy’skalaen. Hvis du er til ’true metal’ er Forgotten Souls nok ikke dig, men er du til det eksperimentelle, så burde den stå på din ønskeliste.

Tracklist

 1. Nowhere Here
 2. Signals
 3. Can’t Resist
 4. The Black Tzar
 5. Na Horyzoncie
 6. Sirius 12
 7. The Sum Of All Suns
 8. Nobody
 9. Willow Green
 10. Hope
 11. Outro

Tilføj kommentar