Flotsam And Jetsam  - No Place For Disgrace

No Place For Disgrace

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Speed metal
Spilletid:59.07
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Så er Flotsam & Jetsam på banen med en genudgivelse af 1988-succesen, No Place For Disgrace!

Introduktion

Egentlig begyndte det hele i Phoenix, Arizona/USA tilbage i 1981, hvor bandet blev dannet. Først under navnet Paradox, der i 1982 blev ændret til Dredlox, der i 1983 blev ændret til Dogz for i 1984 endelig at ramme navnet Flotsam & Jetsam. Så helt korrekt er, at Flotsam & Jetsam har været på banen siden 1984. Bandet spiller Thrash/Speed Metal. Det er med at holde tungen lige i munden, når der skal tælles hvor mange albums de amerikanske veteraner har udgivet, og jeg ender på 11 studie albums, diverse live albums/DVD'er og så lige den kommende Re-Release af 1988-albummet, No Place For Disgrace.

Gennemgang

Albummet No Place For Disgrace, der oprindeligt udkom i 1988, har Flotsam & Jetsam nu genindspillet – Stort set med samme lineup som dengang, dog hedder bassisten i dag ikke Troy Gregory, men Mike Spencer. Albummet er genindspillet med guitarist Michael Gilbert som producer, selvfølgelig i Flotsam Studiet. I og med at bandet tilbage i 1988 havde indspillet albummet over en meget kort periode, var der også diverse småting, som gutterne i Flotsam & Jetsam, set i bakspejlet, ikke var helt tilfredse med. Ved genindspilningen fik de mulighed for at rette op på de små issues, som de måtte have i forhold til albummet fra 1988, hvilket selvfølgelig er en fed situation – At kunne rette op og gøre arbejdet perfekt. Samtlige numre er indspillet med masser af energi og drive og Eric A. K.'s vokal er i topform. F.eks. er balladen "Escape From Within" rigtig godt skruet sammen. Der er masser af god bas, up-tempo trommer, lækre guitar soloer og en kraftfuld vokal. For eksempel fyrer Flotsam & Jetsam også anno 2014 en fest af, med covernummeret af Elton John's "Saturday Night's Alright", der galopperer derudad, og nummeret "I Live You Die" er stadig en ørehænger. Total 80'er vokal, sprøde riffs og lækre soloer, trommer og bas i thrash-galop. Flotsam & Jetsam har fået lavet et rigtig lækkert Re-release album, og det er en fornøjelse at lytte til det.

Konklusion

Vi kan sikkert blive enige om, at det er rigtig fedt, når et album er velproduceret og har en lækker lyd. Det kan dog også diskuteres, hvor vidt det er okay at genudgive albums, men når nu dét er sagt, så synes jeg faktisk at det er rigtig fint, at Flotsam & Jetsam har genudgivet No Place For Disgrace i forbindelse med deres 25-års jubilæum. Albummet har fået en lækker og sprød lyd og bandet har pustet nyt liv i tonerne på en gammel klassiker. Det er på den ene side en musikalsk tur tilbage til de glade 80'er, men på den anden side også bare fed tråd!

Trackliste: 01 – No Place For Disgrace 02 – Dreams Of Death 03 – N. E. Terror 04 – Escape From Within 05 – Saturday Night's Alright (For Fighting) 06 – Hard On You 07 – I Live You Die 08 – Misguided Fortune 09 – P. A. A. B. 10 – The Jones

Tag et lyt til genindspilningen af nummeret P.A.A.B her:

Kommentarer (1)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Fed anmeldelse og fed plade.

Fed anmeldelse og fed plade.

Tilføj kommentar