Vinylbanner
Fjorsvartnir - Mzoraxc' Forbandelse

Mzoraxc' Forbandelse

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodic Black Metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En mørk og mudret perle

Dansk enmandsorkester

Fjorsvartnir er et dansk enmandsband, der spiller melodisk black metal. Herren bag, der hedder Andreas Villumsen, startede projektet for længe siden, men navngav det først i 2007 og udgav en ep to år senere. I 2010 begyndte han at optage sit debut-album, med hjælp fra Danny Svendsen på keyboard. Det fik generelt positive anmeldelser, og i 2015 gentog han successen med sit andet album, Mzoraxc' Forbandelse.

En dyster oplevelse

Første nummer starter med halvanden minuts intro efterfulgt af en glidende overgang til en smuk guitar med et lille strejf af keyboard i baggrunden. Nummeret er forholdsvis letfordøjeligt, men samtidig spændende at lytte til. Det skyldes primært de små detaljer på nummeret, såsom det førnævnte keyboard.

Resten af albummet fortsætter generelt i samme stil. Guitar og trommer skaber en fin ramme rundt om vokalen, og de små detaljer, der er at finde rundt omkring på albummet, såsom klaveret på ”En Rejse Igennem Fortidens Riger”, giver musikken farve. Det er ikke klare og kraftige farver, men dunkle og dystre farver, der bidrager til at skabe noget af det Mzoraxc' forbandelse gør bedst: Nemlig atmosfære.

Lytter man til albummet med lukkede øjne, står man nærmest på den bro, man ser på albumcoveret på vej ind i underverdenen. Mzoraxc' Forbandelse skaber stemning og atmosfære på et niveau, man sjældent ser, og det løfter albummet helt enormt.

Atmosfære uden lige

På Mzoraxc' Forbandelse minder Fjorsvartnir mig lidt om en mere seriøs udgave af Taake, idet begge bands spiller forholdsvis letfordøjeligt black metal med et twist, der gør det mere interessant at lytte til. Dog er Fjorsvartnir meget bedre til at skabe den føromtalte stemning. I modsætning til eksempelvis Taakes Noregs Vaapen, skaber Mzoraxc' Forbandelse nemlig en unik stemning og atmosfære, der suger lytteren helt ind i albummets univers.

Mzoraxc' Forbandelse kan varmt anbefales, specielt til nysgerrige lyttere, der ikke lige føler, at Gorgoroth og Mayhem falder i deres smag.

Tracklist

  1. Ravneskrig og Ulvehyl
  2. Nordens Genopstandelse
  3. En Rejse Igennem Fortidens Riger
  4. Riget
  5. Mzoraxc - Mødet Med Underverdenen
  6. Krigssat
  7. Det Sidste Slag
  8. Valkyrie
Metalvinyl

Tilføj kommentar