Aldaaron - Suprême Silence

Suprême Silence

Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Progressive Black Metal
Spilletid:42.29
Antal numre:6

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Aldaaron er et pagan black metal band fra Frankrig. Oprindeligt opstod bandet under navnet Empires de Glace. De har været aktive siden 2004, og Suprême Silence, der udgives den 27. april, er deres andet fuldlængdealbum siden de i 2010 udgav Nous Reviendrons Immortels.

Aldaaron benytter de hurtige, disharmoniske black metal trommer og en ond, ond growl, der ganske efter bogen er høj og forholdsvis skinger. Dog falder den lidt i baggrunden og er ikke så kraftig, som andre black metal bands ofte vælger at den skal være, og det er en smule synd. Lyrikken er fransk og omhandler mytologiske temaer. Jeg har stor respekt for metal band, der vælger at synge på deres modersmål, og især i black synes jeg virkelig, at det er vellykket, og det er med til at gøre helheden meget mere unik, end hvis der blot blev sunget på engelsk. Hvis sangtitlerne skal oversættes til dansk, er det sange som "En bøn til østenvinden" og "Legenden om solen".

Suprême Silence er generelt et meget atmosfærisk album. Aldaaron bruger mange effekter undervejs i løbet af albummet, både mht. naturlyde, så som den stærke blæst i starten af intronummeret, men de benytter sig også af stor variation indenfor forsangerens growl, ligesom de har benyttet sig af symfoniske elementer i enkelte sange. Det er dog ikke alt, der er lige vellykket.

Alt i alt er Suprême Silence et godt, solidt black metal album. Det er dystert og til tider lidt smådeprimerende, men også virkelig storslået på en måde. Især "Une Prière au Vent de l'Est" og titelsangen "Suprême Silence" er virkelig fede numre, som klart bør anbefales.

Trackliste

Renégat L’Homme Souverain La Légende des Fils Une Prière au Vent de l'Est Játteindrai la Pureté Suprême Silence