Exmortem - Funeral Phantoms

Funeral Phantoms

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Spilletid:37:32
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 2 stemmer.

Stemningsfuldt, aggressivt, dystert og bare helt igennem gennemført! Det beskriver nok bedst det nye udspil fra de danske dødsmetal veteraner Exmortem. Bandet fejrer i år et 15 års jubilæum og med udgivelsen af "Funeral Phantoms" har de fundet den bedste måde at fejre det på. Albummet er det sjette i rækken af udgivelser og klart det stærkeste de hidtil har præsteret.

Lyden på albummet har ændret sig radikalt fra tidligere albums, til nu at være råt, stemningsfuldt og gennemført dystert. Der er brugt tid på at fange den rette stemning i hvert enkelt nummer, hvor musik, vokal og lyrik går op i en højere enhed. Numrene har flere aspekter i sig og især de mange dystre passager gør at albummet virkelig bliver mere levende at lytte til. Musikken mister dog ikke sin aggressivitet på trods af dette og der er masser af fede tunge riffs på albummet. Eneste minus der kan nævnes, er nok at trommerne til tider har en tendens til at blive en smule for ensformige. Lyrikken er i topform og tager sit udgangspunkt i, som titlen på albummet nok har afsløret, døden. Sanger Simon Petersen gør sit til at helheden er intakt for hans kraftfulde stemme er med til at bringe dette album ind på en absolut topplacering af dødsmetal album i nyere tid. Skulle der nævnes et minus ved dette album, så bliver det at det simpelt hen ikke er langt nok. Kun 37:32 minutter tager det at tygge sig igennem de 10 sange, hvilke desværre er med til at give en følelse af, at det hele er slut før man er kommet ordentligt i gang. Rigtigt synd, for havde albummet ramt de magiske 60 minutter, så var der ikke nogen tvivl om karakteren.

Så for mig er der ingen tvivl om at dette er årets danske album, så det er bare at komme ud og få købt skiven, for den er klart pengene værd. Hvis Exmortem kan holde denne stil, så glæder jeg mig allerede til deres næste udgivelse.

Kommentarer (9)

hellcock

Indlæg: 189

Her er vi nok nærmere ude i

Her er vi nok nærmere ude i 40%

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Din mening skal du jo ha' lov

Din mening skal du jo ha' lov til at have, men mener nu at dette album er super fedt, men det kræver jo at man kan li denne type musik! ;-)

hellcock

Indlæg: 189

Hey Hiffer.... Det er også

Hey Hiffer.... Det er også kun min helt egen uforbeholdne mening! Det er kun glædeligt at der er andre, der nyder cd'en fuldt ud!

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Nemlig!

Nemlig!

tlt

Indlæg: 66

Jeg vil ihvertfald checke det

Jeg vil ihvertfald checke det ud - helt sikkert

tlt

Indlæg: 66

Har checket det ud - det

Har checket det ud - det sutter sgu da røv.

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Hmm det tog dig 6 min at

Hmm det tog dig 6 min at tjekke det ud? Hvis jeg brugte 6 min på hver skive så kunne jeg nå at anmelde små 10 albums hver dag! hehe, nej spøg til side. Albummet holder, men brug lidt længere tid på det....

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

hver heavy freak, hver sin

hver heavy freak, hver sin smag... nogle er til exmortem, andre til avantasia og Axel Rudi Pell (herligt navn) og sådan er det bare.......

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Det her er svine fedt. Minder

Det her er svine fedt. Minder mig til tider om Morbid angel. Specielt Domination albummet. Men jo tak det her holder sgu. 90% herfra