Epica spiller koncert i Amager Bio, København S .
Epica - Retrospect

Retrospect

· Udkom

Type:Live-album
Genrer:Symfonisk metal, Power metal
Spilletid:174.14
Antal numre:29

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Epica har 10 års jubilæum i år, og det fejres med udgivelsen af Retrospect - Intet mindre end et Live mesterværk!

Hollandske Epica begyndte deres symfoniske eventyr, efter at guitarist/sanger Mark Jansen i 2002 forlod bandet ”After Forever”, og fik skudt gang i bandet, ”Sahara Dust”.
Mark Jansen var tæt knyttet til bandet ”Kamelot”, og da de i 2003 udgav albummet Epica, blev Mark Jansen inspireret til at ændre bandnavnet ”Sahara Dust” til ”Epica”.
Epica, med skønne Simone Simons på vokal, kridtede banen op fra start med velkomponerede, pompøse og symfoniske numre, og allerede bandets første album, The Phantom Agony, var en stor succes. I løbet af de 10 år, Epica har været på banen, har de udgivet 6 albums, diverse Live albums og singler – Hvor de altid har leveret første klasses udgivelser, og hurtigt har fået et utal af fans over hele verden.

I anledning af Epicas 10 års jubilæum, udgiver de live-albummet Retrospect, der er skruet sammen ud fra en spektakulær koncert, optaget i marts måned i ”Klokgebouw” (Bell Building) i Eindhoven, i selskab med omkring 5000 fans fra hele verden. Under den 3 timer lange koncert bliver Epica akkompagneret af de i alt 70 mand store Reményi Ede Chamber Orchestra og The Miskolc National Theatre Choir fra Ungarn. Det er fantastisk at høre Epica´s numre fremført i så megen pomp og pragt, og jeg må indrømme at jeg gang på gang får gåsehud og bliver rørt – ikke til tårer, men meget tæt på…
Retrospect finder du selvfølgelig nogle af Epica´s største hits fra de forgangne 10 år, som ”Cry for the Moon”, ”Blank Infinity”, ”Quietus”, ”Never Enough” og ”Chasing the Dragon” + nye numre, som ”Retrospect” og ”Twin Flames”, men også enestående ”Stabat Mater Dolorosa” (fra Giovanni Battista Pergolesi: "Stabat Mater") med Flor Jansen (Nightwish) på gæstevokal, og instrumentale stykker som Vivaldi´s ”Presto” (De Fire Årstider) og ”Battle of the Heroes/The Imperial March”(John Williams: Star Wars Episode V).
Koncerten er filmet med 10 kameraer, i et væld af lys effekter, der er med til at gøre den visuelle oplevelse spektakulær. Retrospect er mixet og mastered af Jochem Jacobs / Split Second Sounds, og udkommer via Nuclear Blast som 2DVD/3CD eller 2Blu-Ray/3CD, begge udført som 48-siders Hardcover bog. På dvd'en er der, udover hele koncerten, ”Behind-the-Scenes” optagelser og eksklusive interviews med bandmedlemmerne.

Epica har med Retrospect levereret et fortryllende mesterværk, der virkelig sætter streg under jubilæet.
Hvis du i forvejen er fan af Simone & Co, er det et MUST HAVE!
Kender du endnu ikke til Epica, men er til Symfonisk Metal, så tjek nedenstående video ud, og lad dig overbevise om, at Retrospect også fortjener en plads i din samling!

Nyd en lille bid af den 3 timer lange koncert: Her kommer Unleashed:

Tracklist

 1. Introspect
 2. Monopoly on Truth
 3. Sensorium
 4. Unleashed
 5. Martyr of the Free Word
 6. Chasing the Dragon
 7. Presto
 8. Never Enough
 9. Stabat Mater Dolosa
 10. Twin Flames
 11. Serenades of Self Destruction
 12. Orchestral Medley
 13. The Divine Conspiracy ~ Anniversary Edition ~
 14. Delirium
 15. Blank Infinity
 16. The Obsessive Devotion
 17. Retrospect
 18. Battle of the Heroes & Imperial March
 19. Quietus
 20. The Phantom Agony
 21. Cry for the Moon
 22. Sancta Terra
 23. Design Your Universe
 24. Storm the Sorrow
 25. Consign to Oblivion
 26. Outrospect

Tilføj kommentar