Enchantya - Dark Rising

Dark Rising

· Udkom

Type:Album
Antal numre:13

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Stærk debut fra Enchantya med gotisk opera og kvinde-growl.

Dark Rising er debutalbummet fra Enchantya med ex-Black Widows’ Rute Fevereiro som forsangerinde. Det er gotisk progressivt metal, der ikke er bange for at springe ud i andre stile.

Rute Fevereiro har fantastisk høj sopran, og en meget klassisk stil når hun går op i det højere leje. Hun synger godt og har styr på sin stemme, og det bliver ikke dårligere af, at der er lagt mange lag på hendes stemme. Nogen steder er det en fordobling af vokalen, andre steder er det flere stemmer der snor sig ind og ud mellem hinanden. Men alligevel bliver det lidt for skinger til tider. Synge er ikke det eneste hun kan, for hun kan også growle. Og det gør hun lige så mesterligt. Hun overbruger ikke hendes growl og det fylder ikke for meget på pladen.

Albummet er spækket med stemningsfyldte klaverstykker, synth-violiner og et enkelt cembalo. De bevæger sig også over i elektronisk følelse ganske kort i nummeret "No Stars in the Sky". Speederen er bund på samtlige numre, og der sker en masse hele tiden. Der er sådan en uigennemtrængelig mur af lyd hele vejen igennem. Selv den smukke ballade "Winter Dreams" bliver ikke taget ned i gear, og der er ikke sparet på effekterne her.

Der er mange flotte numre på Dark Rising, men dem jeg vil give nogle flere lyt er "No Stars in the Sky" der bevæger sig rundt i mange stilarter, titelnummeret "Dark Rising" hvor hendes næsten operaagtige vokal kommer til sin magt, den smukke ballade "Winter Dreams", "Become of Me" som er veludført på alle punkter.

Dark Rising er en stærk debut fra Enchantya, der bevæger sig rundt i mange stilarter og sætter kløerne i en ellers mandsdomineret genre og syngestil.

Tracklist

 1. Unwavering Faith
 2. No Stars in the Sky
 3. Night in Whisper
 4. Clad in Black
 5. Longing For You
 6. Your Tattoo
 7. She Devil
 8. Ocean Drops
 9. Dark Rising
 10. Winter Dreams
 11. Fear Me When You Fall
 12. Become of Me
 13. Moonlightning the Dreamer

Tilføj kommentar