Elvenking spiller koncert ved Udgårdsfest 2024 .
Elvenking - Secrets Of The Magick Grimoire

Secrets Of The Magick Grimoire

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Folk metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Episk og autentisk powermetal

Elvenking formår, i modsætning til mange af de aldrende power metal-bands, at holde sig rullende. Det norditalienske band har hold sig lidt i baggrunden af bands som Rhapsody og Hammerfall, der, med samme genre, har opnået stor succes op gennem 00’erne. Måske skyldes det bandets folk-twist eller en knap så strømlinet produktion, men bandet formår heldigvis at udvikle sig både musisk og produktionsmæssigt. Med unikke studiealbums, der er skudt som otte frodige knopper på Elvenking-træet, er der en tydelig udvikling i bandet, der bidrager til den seneste udgivelse Secrets Of The Magick Grimoires aktualitet. Her er spredte growls, sprøde riffs og autentiske folkemelodier, power-anno 2017.

Spændende teknikker mødes i magisk musik

Secrets Of The Magick Grimoire sparker gang i Elvenking-magien med den maleriske “Invoking The Woodland”. Langsomt udfoldes fortryllelsen med en effektfyldt cinematisk intro, der glider over i power-melodisk guitarspil efter den klassiske formular. En smuk opbygning, som forløses i forsanger ”Damnagoras” kraftfulde første linjer, der bliver sunget som en Geddy Lee (Rush) i topform kunne gøre det. Førstenummeret fortsætter i samme tempo med et fængende omkvæd og en natur-romantisk tekst. Med fortsætteren og singlen ”Draugens Maelstrom” holdes humøret højt, og fundamentet for en solid plade støbes. Der er strøet eksotiske instrumenter og growl-linjer ud som tryllestøv henover atmosfæriske folkeriffs og korstemmer, og Damnagoras vokal indtager nye højder.

Desværre, for det ellers solide album, kommer første skuffelse tidligt. ”The One We Shall Follow” har nogle af de rigtige elementer, men falder fra hinanden i nogle skrøbelige passager. Melodien, der bærer introstykket, tager nogle fejlskridt, og omkvædet og optakt hertil falmer i forhold til, hvad resten af pladen har at byde på. Ærgerligt at sangen får en fremtrædende plads forrest i track-listen, når der venter flere lækkerier bagefter. Sangskrivningen er nemlig generelt solid, hvis man ser bort fra albummets få svage punkter, der findes i overvægt i tredje sang. Så lad os springe hurtigt videre i anmeldelsen.

Sangen ”A Grain Of Truth” står frem som den tungeste på pladen med en interessant duet mellem growl-vokalens kald og clean-vokalens længselsfulde svar. Elvenking taler først med to stemmer, og minsandten om der ikke kommer en kvindevokal på og banker vokaldynamikken helt i top. Growl-vokalen træder ligeledes i kraft i slutningen af den meget varierede ”The Voynich Manuscript”. Bandets stærke, folkemusiske baggrund bliver præsenteret i ”The Horned Ghost And The Sorcerer” og ”The Wolves Will Be Howling Your Name”, hvor mystikfremkaldene folkemelodier og -instrumenter læner sig op ad det progressive. Power-, ekstrem- og folkmetallen kombineres på naturligste vis i Elvenkings kætterske middelalder-digtning, med en produktion, der hæver bandets lydmæssige niveau betydeligt sammenlignet med de seneste plader.

Begrænsede svagheder bliver for tydelige

Elvenking har i lang tid ligget og luret mellem power- og folk-metallen, men fodfæstet er i den grad blevet mere solidt de seneste år. Som en konklusion på dette har vi fået Secrets Of The Magick Grimoire, der viser hvordan power metal stadig kan være relevant og eksperimenterer forfriskende meget i en ellers stillestående genre. Der er få, svage passager, men springer man i første omgang over tredje sang, kan størstedelen undgås. Denne tæller dog med i karakteren, der ender på 8/10 kranier.

Tracklist

 1. Invoking The Woodland Spirit
 2. Draugen's Maelstrom
 3. The One We Shall Follow
 4. The Horned Ghost And The Sorcerer
 5. A Grain Of Truth
 6. The Wolves Will Be Howling Your Name
 7. 3 Ways To Magick
 8. Straight Inside Your Winter
 9. The Voynich Manuscipt
 10. Summon The Dawn Light
 11. At The Court Of The Wild Hunt
 12. A Cloak Of Dusk