Elvenking - The Pagan Manifesto

The Pagan Manifesto

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Fra fiasko til success med raketfart

Intro Elvenking spiller en blanding af folk og power metal. De blev dannet i 1997 i Italien, med mange line-up problemer i starten. De startede en "ny era", da de blev nød til at udskifte deres trommeslager. Nu er opfølgeren til Era her så, i form af deres ottende studiealbum The Pagan Manifesto, og efter et negative chok med Era er jeg positivt overrasket.

Gennemgang Vi starter ud med introen "The Manifesto", og er hurtigt ovre i nummeret "King Of The Elves". Nummeret starter hurtigt, men sænker farten lidt når verset begynder. Vi når videre til et noget roligere stykke, hvor folk metallen træder meget frem. Vi når bredt omkring allerede på første nummer, og man kan tydeligt høre at bandet har forbedret sig meget. Vokalen er ganske tilfredsstillende, og guitarsoloen er heller ikke til at klage over. Brugen af folk-instrumenter er også godt på plads. Vi er hurtigt videre på nummeret "Elvenlegions". Det nummer er en bundsolid sag, med fint integrerede folk-intrumenter. Sangen starter med en intro, hvorefter vi går direkte over i et bundsolidt vers, hvor vokalen gør et rigtig godt arbejde. Vi havner derefter i et mindst lige så solidt omkvæd med en et catchy riff og endnu mere flot arbejde fra vokalens side. Sangen stopper lige så bundsolid som den startede. Vi er videre på et lettere nummer, nemlig "The Druid Ritual Of Oak". Her er der lagt mere vægt på folk-intrumenterne, specielt i versene. Vi starter med en filurlig intro, hvorefter verset starter. Efter det havner vi ovre i et mere energisk omkvæd, som er utrolig fængende. Sangen slutter ret brat, og vi er hurtigt videre. Gennem resten af albummet når vi bredt, lige fra den hurtige og lidt muntre "The Pagan Revolution", til den rolige mere atmosfæriske "Black Roses For The Wicked One", hvor trommerne dog holder gang i nummeret. Vi hører gennem albummet en fin fordeling af folk-intrumenter og metal instrumenter, samt en vokal der, trods klangen, passer fint ind. Vi møder endda lidt growl på albummets sidste nummer, "Witches Gather".

Konklusion Der er større forskel på Era og The Pagan Manifesto end der er på Metallicas St. Anger og Master Of Puppets. Elvenking har oppet sig helt sindssygt siden sidste album. De lægger mere vægt på folk-metalllen end tidligere, samtidig med at sangene er bedre skruet sammen og vokalen passer meget bedre til. Bandet når bredere og slipper bedre fra det de laver. Der er selvfølgelig stadig et par små kritikpunkter, men er flueknepperi i forhold til Era.

Trackliste 1. The Manifesto 2. King Of The Elves 3. Elvenlegions 4. The Druid Ritual Of Oak 5. Moonbeam Stone Circle 6. The Solitaire 7. Towards The Shores 8. Pagan Revolution 9. Grandier's Funeral Pyre 10. Twilight Of Magic 11. Black Roses For The Wicked One 12. Witches Gather Elvenlegions er albummets single og et godt bevis på at Elvenking har oppet sig.

Tilføj kommentar