Dying Awkward Angel - Absence Of Light

Absence Of Light

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Ny spiller, men hvad spiller vi egentligt?

Italien er kendt for mange ting. En storslået kultur, fine vine, god mad, den romersk-katolske kirke og dårligt engelsk. De sidste par år, er Italien også virkeligt blevet en topspiller i forhold til metal, om det så er melodisk eller symfonisk (eller en blanding). Bands såsom Fleshgod Apocalypse, Lacuna Coil, Rhapsody (of Fire) og Death SS, der som Apokalypsens Fire Ryttere alle har banet vejen for nyere bands. Dying Awkward Angel har godt nok eksisteret siden 1998, men udgav først en reel cd tilbage i 2013, så i den forstand er de en ny spiller på banen. Nu har de så sendt album nummer to, Abscence of Light, på gaden – altså den svære toer.

For at kunne stå på egne ben, skal man kunne holde balancen

Det første man nok bemærker ved Absence of Light, er produktionskvaliteten som ikke umiddelbart får en til at tro, at albummet er lavet i 2018. Bandet har ikke noget selskab til at hjælpe dem, så de har selv stået for alt det tekniske med at indspille osv., hvilket jo er den helt rigtige attitude. Men resultatet er altså en middelmådig produktion, hvor alle instrumenter lidt går i vejen for hinanden, så albummet mangler altså noget seriøs gennemslagskraft, som man normalt forbinder med dødsmetal. Heldigvis, så er musikken ikke dårlig, for så havde det været gameover for Dying Awkward Angel. Musikken er rimelig standard melo-død a la Sverige i 90’erne med undtagelsen af vokalen, der mere får en til at tænke på Florida i 80’erne, hvilket faktisk giver en udmærket kontrast. Italienske musikere er ofte kendt for at være uhyrligt dygtige og professionelle, og her er Dying Awkard Angel heller ikke en undtagelse, hvilket igen gør det så surt, at produktionen er så ringe som den er, for medlemmernes evner drukner desværre totalt. Med hvis nu bare dårlig produktion havde været bandets eneste udfordring, så havde vi nok hurtigt kunne tilgive dem, men ak! Absence of Light har også det problem, at de 11 sange er alt, alt for enslydende. Der er simpelthen ikke nok variation på albummet, og det blandet med den mudrede lyd gør, at man sidder tilbage og tænker over, hvad man egentlig lige har været igennem. Derudover undrer det mig, at de har valgt at opkalde albummet efter et tominutters, ligegyldigt, keyboard jam-nummer, det skal dog ikke tolkes som et kritikpunkt, bare noget der får mig til at klø mig i skægget. Men det er lidt min generelle reaktion på det her album, der ærligt talt virker som en ufærdig demo.

Kan vi få tændt lyset?

Dying Awkard Angel har masser af potentiale, men de skal have nogen indover projektet, om det så er en manager, et selskab eller støttepædagog. For de skal have hjælp til at komme videre og udover stepperne. Det er naturligvis også kun deres andet album, men de mangler bare en seriøs dosis gennemslagskraft, hvis de altså ønsker at blive til noget. At lytte til Absense of Light svarer lidt til at drikke et lunkent glas Ribena, mens man prøver at overbevise sig selv om, at det er Barolo, man drikker i stedet. Der er med andre ord lang vej igen for Dying Awkward Angel, men navnet passer nu meget godt, for akavet, dét er det.

Tracklist

 1. BLOOD OF YOUR BLOOD
 2. DEATH COACH
 3. ISAIAH 53 7
 4. SHADE
 5. DOLLS
 6. SANCTA SANCTORUM
 7. ABSENCE OF LIGHT
 8. MALDITA SEAS
 9. THE DUST DEVIL
 10. TUSK
 11. KILLING FLOOR