Dornenreich - In Luft Geritzt

In Luft Geritzt

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Melodic Black Metal
Spilletid:44:09
Antal numre:10

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Forestil dig soundtracket til en psykotisk mordscene i en film af David Lynch og du har en nogenlunde indsigt i hvordan østrigske Dornenreich lyder på ’In Luft Gerizt’. Bandet holder sig på denne plade til kun at benytte akustisk guitar, violin og en vokal der for det meste enten bare hvisker eller kommer med en række korte skrig – på tysk. Egentlig ikke særlig metal i den gængse forstand, men den mørke og mystiske stemning er intakt og dermed skal pladen også nok appellere til de som er fans af den folkemusik-inspirerede del af metal-genren.

Selv om konceptet måske kan lyde spændende, synes jeg ikke at udlevelsen af det lykkedes ret godt. Pladen bliver hurtigt alt for ensformig at høre på og det virker som om man kun har haft ideer nok til at lave en EP og så alligevel har valgt at lave en CD i fuld længde. Det føles som om man hører den samme sang om og om igen gennem hele pladen og særligt violintemaerne minder meget om hinanden. Derudover bliver forsanger Eviga’s hvisken også meget hurtigt lidt for trættende at høre på og man savner simpelthen variation.

Det er ærgerligt at Dornenreich ikke har brugt lidt mere tid på at finpudse konceptet og gøre det lidt bredere inden de udsendte en CD, for musikken har bestemt et potentiale som ikke bliver opfyldt på denne udgivelse.