Deth Rok - Us & Them

Us & Them

· Udkom

Type:Album
Genre:Industrial metal
Antal numre:14

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Postapokalyptisk, sterilt og iskoldt "industrial dub metal".

Industrial dub metal – det er, hvad Aaron Havill, manden bag Deth Rok, kalder den genre han bevæger sig i med dette projekt. Us & Them er den første udgivelse fra Deth Rok, et album bestående af fjorten numre. En definition af den såkaldte industrial dub metal er måske på sin plads her: i Deth Roks tilfælde er musikken stort set fuldkommen elektronisk baseret, meget koldt, lettere hypnotiserende og opbygget meget monotont, hvilket langt hen ad vejen fungerer upåklageligt. Der er ikke særlig meget metal over det, lige på nær det tema som lyrikken – og albummet i sig selv – bygger på, nemlig et (post)apokalyptisk samfund, og hvad det nu indebærer.

Der bliver dog lagt rigtig godt ud med intronummeret og tilkendegivelsen:

What do we gather out of that?
That we are at the time of the end?
This is the time of harvest. This is the time spoken of, which is called the end of the world.
And I am glad of it.

Efter den åbning tror jeg de fleste er klar over, hvor det her bærer hen. I det hele taget synes jeg, at det mest positive – ud over den unikke lyd – er lyrikken, der på sin vis både er inspirerende, men også kold og kritisk.

Fordi både musikken generelt samt de forskellige numre på albummet er meget monotont opbygget, bliver det hele dog hurtig en lidt ensformig affære. Hele vejen er det koldt, industrielt (hvilket måske siger sig selv), men også ganske fascinerende og ret så unikt. Enkelte numre er dybt irriterende, mens andre er virkelig gode – deriblandt intronummeret "Us & Them", "Ghosts Everywhere" og "The End". Noget der trækker ned på Us & Them er dog desværre, at der er flest irriterende numre, og at det ender med at blive for langtrukket, fordi størstedelen netop er så gentagende.

Lyrikken er dog ikke det eneste ved Deth Roks Us & Them, som jeg er glad for. Den atmosfære der bygges op på albummet emmer af desperation, had og kulde, og i det hele taget er det meget stemningsfyldt. Af inspirationskilder nævnes der blandt andet Ministry, Nirvana og Johnny Cash, og hver kunstner er på sin vis repræsenteret i det her unikke, industrielle univers som Deth Rok med Us & Them trækker os med i. Et enestående album, der er værd at give et forsøg.

Herunder kan du høre “Nowhere to Run".

Tracklist

 1. Us & Them
 2. Breathing Smoke
 3. Fairytale
 4. Nowhere to Run
 5. Kill Them All
 6. Getaway
 7. Better the Devil You Know…
 8. The End
 9. Pressure
 10. There, There
 11. May Cause Deth
 12. Ghosts Everywhere
 13. Us & Them
 14. Wandering Star