Dark Empire - From Refuge to Ruin

From Refuge to Ruin

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Prog metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Jeg har altid syntes, at der skal være "power" i power metal, og en af årsagerne til, at jeg er meget kritisk over genren (som jeg ellers holder meget af) er, at meget power metal har tendens til at være cheesy og ligefrem lallegladt. Den slags er man heldigvis fri for i amerikanske Dark Empires musik, og på deres seneste udspil From Refuge to Ruin er der bestemt knald på fra ende til anden.

Stilmæssigt er der snarere tale om power-thrash end ren power metal, hvilket understreges allerede i skivens åbningsnummer "A Plague in the Throne Room", som næmest er mere thrash end power metal. Dark Empire gør ikke blot brug for elementer fra thrash metal. Ligesom Cage og Iron Fire hører Dark Empire til den innovative gruppe power metal-bands, der inkorporerer elementer fra ekstrem metal ind i deres stil, og dette er et træk, som jeg hilser velkomment. Det ekstrem-metal-element, Dark Empire trækker mest på, er growling, der leveres af guitarist Matt Moliti og supplerer sanger Brian Larkins mere traditionelle power metal-vokal. Ikke et ondt ord om Larkin - han har en kraftig og lidt små-rå stemme, der passer stilen på From Refuge to Ruin ganske udmærket. Der er også masser af groove på skiven samt skyggen ef melodød, og til tider minder musikken lidt om en mellemting mellem Carcass' Heartwork og Symphony Xs Paradise Lost.

Dark Empire kalder selv deres stil 'dark power metal', og det passer meget godt, for, selvom der er thrash-, melodød-, og ekstrem-metal-elementer på skiven, så er kernelyden unægteligt power metal, og de genre definerende træk er der, så som de store og episke fængende omkvæd samt en generel episk stemning, der forenes fint med skivens mere aggressive sider. Som hos Symphony X er der gså et progressivt twist på From Refuge to Ruin, der dog er mere aggressivt og mindre progressivt end Symphony X, i form af nogle skæve taktarter hist og her samt brugen af lidt alternative sangstrukturer, og der dukker også nogle slet skjulte neoklassicismer op i enkelte af guitarsoloerne, der i øvrigt er teknisk advancerede og ganske imponerende.

From Refuge to Ruin er bestemt et fremragende power thrash album, som er rigt på mørk atmosfære og aggression, men samtidigt indeholder alle de gode ting ved power metal. Er man til power metal med riv i, er denne skive bestemt at anbefale. Fans af Cage, Iron Fire, Charred Walls of the Damned og Helstar, bør man også tjekke Dark Empire ud.

Tracklist: 1. A Plague in the Throne Room 2. Dreaming in Vengeance 3. The Crimson Portrait 4. Dark Seeds of Depravity 5. From Refuge to Ruin 6. Lest Ye Be Judged 7. What Men Call Hatred 8. Black Hearts Demise 9. The Cleansing Fires

Tilføj kommentar