Vinylbanner
Crossing Edge - Breakout

Breakout

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:12

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Der er højt til loftet i de østrigske alper, og det udnytter Crossing Edge

Bandet, Crossing Edge, der spiller melodisk metalcore eller bare melocore blev dannet i 2011, og de er nu på gaden med deres første officielle album, Breakout. Albummet indeholder flere ældre sange fra deres uofficielle debut, Of Ghosts And Enemies, som de har valgt at genindspille til lejligheden, og dette har udmundet i et sprængfarligt album fra de 5 medlemmer, Bernhard Klausner (Sang), Thomas Mayrhofer (Lead Guitar), Stefan Griesinger (Guitar), Florian Wacha (Bass) og Sebastian Letzbor (Trommer).

Men når man tænker på alle de udgivelser, der efterhånden er kommet og til stadighed kommer på gaden i disse år med blandt andre relaterede bands som Trivium og Bullet For My Valentine, som også har udgivet nye albums, er spørgsmålet, om denne debut overhovedet har noget at bidrage med?

Gode sange og fængende melodier

Som anmelder blev jeg noget overrasket, da jeg første gang satte mig ned og lyttede albummet igennem. For bandet her kan virkelig deres kram, og det hele virker faktisk så ligetil på samtlige af albummets 12 sange lige fra første minut og til den allersidste strofe. Bernhards unikke lyse vokal, blandes med growl, råb og ren sang og lyder i øvrigt ikke som nogen anden. Dertil tilsat massive guitarriffs akkompagneret af afbalancerede leadguitarer, der igen falder sammen med rytmesektionen med stramme bas-linier og aggressive trommer, der tordner ud af højtalerne.

Hele albummet har fra den første til den sidste sang et generelt flow, der fænger, og på samme tid er behageligt at lytte til. De enkelte sange varierer meget, og der er i det hele taget ingen kedelige tidspunkter i løbet af den time, albummet varer.

Den første sang ”Call Me Under” starter langsomt ud, indtil trommerne skydes i gang. Vokalen er fængende og sætter sig fast i dit hoved med sin melodiske klang. Albummets 3. sang ”Into The Sun” lægger ud i et noget hurtigere tempo med guitarriffs, der med bandets fængende melodier og temposkift sprænger lige ind i dine ører. Albummet afsluttes med den flotte ”New Messiah”, der har et blødere tempo, og som runder oplevelsen pænt af.

Crossing Edge sætter baren højt i første hug

Sangene har sat sig fast i mit hoved, og flere gange har jeg taget mig selv i at gå og nynne de enkelte numre. Det er meget melodisk, og med alle de elementer vi i forvejen kender fra metalcore genren, ender vi med en lille perle af et album inden for melocoregenren.

Bandet ved, hvad de har gang i, og Breakout er et brag af et debutalbum, der kun giver én høje forhåbninger for, hvad bandet kan diske op med næste gang, og derfor giver jeg også albummet 9 kranier. Sjældent er jeg i hvert fald blevet bombarderet med en samling sange, der har fænget mig så meget, som Crossing Edge har præsteret på denne debut.

Tracklist

 1. Call Me Under
 2. Part of Me
 3. Into the Sun
 4. In Case of Emergency
 5. Breakout
 6. Behind Closed Doors
 7. Never Ending Misery
 8. Tonight
 9. The Prophet's Choice
 10. Testify
 11. Destiny
 12. New Messiah
Metalvinyl

Kommentarer (1)

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 45

Fin debut.

Efter fin omtale her og efter flere gennemlytninger på Part of Me, ja så synes jeg at Crossing Edge skulle have en chance for at sætte et aftryk hos mig.

Og et aftryk har Crossing Edge også givet, men desværre ikke helt på den måde som jeg havde håbet.

Singel sangen her Part of Me er nok pladens bedste og der er også mange andre gode numre. Ingen tvivl om det!
Men Crossing Edge har et problem...... Musikken kører i samme rille.... Jeg mangler varition og større tempo skift.
Nummerne på plader flyder sammen, da de lyder meget ens. Og pludseligt er musikken bare baggrundsstøj og det er ærgeligt.
For som man nok kan hører på Part of Me, så spiller Crossing Edge faktisk noget rigtig godt musik og på Part of Me har de virkeligt ramt sømmet på hovedet.
Bare ærgeligt at man ikke kan sige det om deres øvrige numre....... Men synes alligevel at vi kommer op på en stor 6'er, da det tros alt er en debut.

Mange vil måske sige, at jeg er noget hård når jeg deler kranier ud. Men skal man se hvad der er på scenen pt., så skal der virkeligt diskes op med noget nyt og eksplosivt og det gør Crossing Edge ikke denne gang. Desuden mangler jeg også lidt på lyden....
Men næste gang så er jeg næsten sikker på, at kranierne kommer høje op.

Men skal man have en debut som rummer noget at det som jeg efterlyser, så check Distance med pladen "I" her er vi kommet op på 8, da der her er noget for øret.

Jesper Beck gav Crossing Edge - Breakout 6/10.

Tilføj kommentar