Critical Solution - Barbara The Witch

Barbara The Witch

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:18

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et horror-album om Norden

Det norske thrash metal-band Critical Solution er kommet med endnu et horror-konceptalbum, Barbara the Witch, som følger historien om byen Natas Fo Live oppe nordpå. Med karakterer som frygtløse Peter Crow, præsten af den sorte kirke og Barbara Belladonna er bandet klar til at byde op til en dyster omgang dans. Bandet, der startede i 2005, kører som princip horror-konceptalbums, som følger en historie fra albummets start til slut. Barbara the Witch er ikke en undtagelse.

Sort magi og heavy thrash

Barbara the Witch introducerer en ren horror-historie med sort magi, dystre skove og heksebrændinger på 12 spændingsfyldte numre. “Natas Fo Live” introducerer os til dette albums historie om en ellers fredfyldt by, der bliver hjemsøgt af sort magi, med fokus på karaktererne Barbara the Witch og Peter Crow. Intronummeret “Natas Fo Live” starter roligt ud med en introduktion til temaet på albummet og forbereder lytteren på en dyster historie. “The Village” præsenterer thrash-bandet med en tordnende og dristig lyd, som kan høres gennem hele albummet.

Den interessante sang “The Burning Pyre” starter roligt ud med et introducerende guitarspil efterfulgt af en historiefortælling om, hvorvidt heksen skal brændes eller ej. Men et minut inde i sangen byder den på et hurtigt tempo og en god omgang tunge og solide underbyggende guitarriffs. Vi undgår heller ikke et fællesskrål med ordene “burn the witch, burn the witch, burn this godforsaken witch”. Det er en fængende sang på albummet, som man stadig husker, efter det er lyttet til ende.

Den sidste thrash-sang, “Return of the Witch”, byder på en pulserende heavy thrash-lyd, der stormer af sted, før “Into the Abyss” slutter albummet af med en melodisk, dyster og hårrejsende fortælling om, hvorvidt Barbara the Witch, der bliver levende begravet, vil vende tilbage.

Horror headbanging

Generelt byder Barbara the Witch på en old school thrash-lyd med lækre, spændingsfyldte numre, og det er helt sikkert muligt at headbange til det meste af albummet. Et album spækket med en heavy thrash metal-lyd og en hårrejsende historie baseret på deres hjemby Helleland i 1600-tallet. Med deres tre studiealbum har Critical Solution fat i den lange ende og er værd at lytte til, hvis man har interessen for horror thrash metal.

 

Tracklist

 1. Title Fave MP3 WAV
 2. Natas Fo Live
 3. The Village
 4. Barbara the Witch
 5. Red Hooded Devils
 6. Peter Crow
 7. The Burning Pyre
 8. End of the Beginning
 9. The Headless Horsemen
 10. Officer Green
 11. A Lady in White
 12. Return of the Witch
 13. Into the Abyss
 14. Locked up in Snow (King Diamonds Black Rose Cover)
 15. Let it Die (Ozzy Osbourne Cover)
 16. Killed by Death (Motörhead Cover)
 17. Iron Man (Black Sabbath Cover)
 18. Speed King (Deep Purple Cover)
 19. Gypsy (Uriah Heep cover feat Snowy Shawn)