Capilla Ardiente - Solve et Coagula

Solve et Coagula

· Udkom

Type:Demo
Genre:Doom metal
Spilletid:24.09
Antal numre:2

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Capilla Ardiente er et af de mere obskure chilenske doom bands, og denne selvudgivede EP/demo er foreløbigt bandets eneste output. Begge bandets kernemedlemmer spiller for øvrigt i det anmelderroste chilenske doomband, Procession (og trommeslageren har, så vidt jeg kan forstå, forladt bandet for at fokusere på Mar de Grises), så det kan godt være, de har for travlt til at lave mere materiale til Capilla Ardiente i nærmeste fremtid.

Ligesom Procession er Capilla Ardientes stil mere traditionel doom metal, men Capilla Ardiente har et meget mere episk væsen. Hele EPen består for eksempel af en enkelt sang i fire dele, fordelt på to tracks, der hver især er over ti minutter langt.

Nu kan man måske fristes til at tro, at "Solve et Coaligula" er en kedelig affære når numrene er så lange, men Capilla Ardiente formår virkeligt at gøre numrene varierede nok til, at man ikke sidder og falder helt i staver, da der er mange forskellige riffs og ændringer i tempo (der selvfølgelig er hold nede i den tungere ende for det meste).

Stemningsmæssigt er musikken mørk, og Felipe Plaza Kutzbachs karakteristiske emotionelle stemme, bidrager både med et melankolsk og et episk element. Riffene er hovesagligt tunge og lyder primært inspireret af Solitude Aeturnus og Candlemass, men Capilla Ardiente bruger også nogle skæve og lidt dissonante akkorder nu og da, hvilket skaber en lidt spændt atmosfære nu og da. Modsat mange ande episke doom metalband, så gøres der ikke brug af keyboards eller andre episke effekter (andet end noget tordenbulder i starten og mellem de to tracks).

Produktionen er ikke finpoleret, hvilket passer stemningen fint, og så er bassen meget central og forvrænget, hvilket skaber mere bund i den allerede tunge lyd. Dette giver, specielt de meget langsomme dele en lidt specielt tekstur, men stadig en fornemmelse af substans.

Jeg tror, at denne udgivelse vil være guf for enhver fan af traditionel doom metal, og specielt hvis man er til de mere episke bands som de ovennævnte. Jeg håber, at Capilla Ardiente finder tid til at lave flere output i fremtiden.

Tilføj kommentar