Body Count - Bloodlust

Bloodlust

· Udkom

Type:Album
Genre:Hardcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Bloodlust er uden tvivl tungt og flot og repræsenterer bandet anno 2017, men man savner 90’ernes uperfekte, rå tilgang

Ice-T og venner sætter alt ind på at lave et moderne og aggressivt metalalbum, og dét lykkes

Ice-T afskar sig fra hiphop- og rap-miljøet i starten af 90’erne og dannede rap-/metalgruppen Body Count. For den nye generation af metalfans er der nok ikke mange, som er særlig bekendt med Body Count, indtil de spillede på Copenhell i 2015, men den mere modne generation bør bestemt være bekendt med det kontroversielle band. Ice-T var jo nok ikke lige den go-to frontmand, man søgte i metalmiljøet, men med dette album bør man seriøst udvide sin horisont og give Bloodlust flere omgange på afspilleren, for der er skruet gevaldigt op for distortionen.

Bandet udsendte i 1992 kultalbummet Body Count og har ikke set sig over skuldrene lige siden – noget, som de farvede i USA beklageligvis er nødt til lige p.t. pga. det skydeglade politi, der er sat ind til at passe på befolkningen. Dét tema er selvfølgelig næsten omdrejningspunktet for hele dette album, og det ligger jo også lige til højrebenet. Så historien er ideel, lyden er tungere end nogensinde før, der er hevet gæster ind fra Lamb of God, Soulfly og Megadeth, og produktionen er fejlfri. Hvad kan man så mere ønske sig?

All Love Is Lost

Albummet mangler den her hardcore, lowbudget, don’t-give-a-shit lyd. Det hele oser lidt for meget af ”all-in, koste hvad det vil”, og dér ryger lidt af charmen ved et band som Body Count – i hvert fald for undertegnede. Men det er uden tvivl et fremragende album, som vil erobre et hav af nye fans. Det første, der møder en, når man går i gang med albummet, er lyden af en sirene og en oplæsning fra Dave Mustaine (Megadeth), som i øvrigt også spiller lead-guitar på nummeret, som bærer titlen ”Civil War”. Det er tungt, og der er ikke sparet på guitar-lir og tunge riffs. Ice-Ts vokal er, som den altid har været, fortællende, vred og autentisk. Det kan godt være, det hele virker en smule overdimensioneret, men lyrikken og budskabet bag hele albummet er dybt alvorligt og troværdigt. Mr. Ice-T og Body Count har alle dage talt, hvor andre har tiet, og dét er de tro mod på dette album.

Som nævnt før er der lånt lejesvende fra nogle af de største metalbands. Max Cavalera (eks-Sepultura/Soulfly) har endnu en gang fundet et projekt, han kan være en del af, da han her brøler på omkvædet til nummeret ”All Love Is Lost”. Randy Blythe (Lamb of God) er lead-vokalist på nummeret ”Walk With Me…”. Ja, dét er titlen. Og Randys bidrag, samt de aggressive, groovy riffs, giver da også associationer til LoG. Der bliver tegnet endnu en tyk streg i sandet, om at bandet hører til i metalgenren, ved et særdeles udmærket cover af Slayers ”Raining Blood” og ”Postmortem”. Indledningsvis fortæller Ice-T, hvordan bandet blev dannet, og om hans store kærlighed til Slayer. Mange af sangene starter med en indledning om, hvordan de forskellige sange blev til, og hvad budskabet er i dem. Det gør sig også gældende på det fremragende nummer ”No Lives Matter”, som, beklageligvis, huser et meget aktuelt og deprimerende tema, nemlig de meningsløse drab på farvede i USA. Man forventer, at et band som Body Count bringer et tema som dette op, og det gør de på allerfornemste vis.

Albummet favner bredere end hidtil, men det når ikke de tidløse klassikere, som bandet har i rygsækken

Dette album kunne godt gå hen at blande sig i kapløbet om årets udgivelse, men som jeg sagde før, så er det, som jeg forbinder med charmen ved Body Count, det uperfekte, og dette album er stort set perfekt på alle måder. Det kan lyde åndssvagt, at dét skulle være et problem, men i denne sammenhæng gør det altså lige lidt, at karaten fra medaljen ryger en tak ned, og gør, at jeg ikke stiller mig op og råber ”årets album!”. Jeg er godt klar over, at man er nødt til at rykke sig musikalsk, og specielt, når man har så mange år som band bag sig, men jeg kan stadig ikke helt forene mig med den store tegnebog, som er smidt på denne produktion. Jeg tror, at inkarnerede fans vil give mig ret, men det er i småtingsafdelingen. Jeg forstår godt den hype, dette album har fået, men jeg kan ikke til fulde tilslutte mig. Men er du forholdsvis ny til Body Count, og er du fan af en god gedigen gang vred, tung, thrashet, hardcore, så tør jeg også godt garantere, at du vil elske dette album.

 

Tracklist

 1. Civil War (ft. Dave Mustaine)
 2. The Ski Mask Way
 3. This Is Why We Ride
 4. All Love Is Lost (ft. Max Cavalera)
 5. Raining In Blood / Postmortem
 6. God, Please Believe Me
 7. Walk With Me… (ft. Randy Blythe)
 8. Here I Go Again
 9. No Lives Matter
 10. Bloodlust
 11. Black Hoodie

Tilføj kommentar