Below - Across The Dark River

Across The Dark River

· Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Spilletid:45.26
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En tur over det dystre hav

Meget information er der ikke omkring Below fra Sverige. Bandet spiller en form for episk Doom Metal, der minder meget om deres landsmænd i Candlemass og vores egne landsmænd i Altar Of Oblivion. Below blev dannet i 2012 og udgiver nu deres debutplade Across The Dark River. Jeg vil med det samme sige, at det er en ret dyster plade, men alligevel storslået og virkelig godt gennemført. De lyder som inspirationskilder fra alt fra Power Metal til Symfonisk Metal, men alligevel ikke lige så kliché som mange af de bands fra de to førnævnte genre er efter min mening.

Gennemgang

Vores tur over det mørke hav starter med nummeret " Trapped Under Ground ". Her hører vi fodtrin og graven. Det er ikke nogen hemmelighed, at dette nummer handler om at være fanget i kisten levende. Efter noget tid komme et stille og langsomt riff listende, og så eksplodere det hele. Trommer i halvt tempo, og guitaren følger hinanden perfekt. Vokalen kommer på, og der kan man sige, at det er storslået som ind i helvede. Som de fleste af numrene på pladen, så trækker numrene sig ud til at være ca. syv til otte minutter lange, så det er lige nok til at komme ind den rette stemning. Andet nummer på pladen er " Bid You Farewell " er mere episk og lidt mere dyster end åbningsnummeret på skiven. Produktionen på pladen er meget naturlig og er ikke overdækket med Pro tools, og triggers på trommerne. Trommerne lyder som de skal, og ikke som om det er en maskine, som mange bands nu om dage lyder. Det samme gælder for guitaren. Guitaristerne kan spille deres instrument fejlfrit og levere soloer og fede riff lige efter hinanden. Jeg har altid lyttet til den lidt mere tunge del når det kommer til Doom metal, hvor de har inkorporeret dødsmetal såsom bands som Hamferd og Ahab, men det er sjældent at jeg kan lide et Doom band hvor det er ren vokal hele vejen igennem. Forsangeren gør et formidabelt stykke arbejde. Både de høje og lave toner rammer han problemfrit. Bassen ligger for det meste begravet i baggrunden af musikken, men kan alligevel finde på engang imellem at hoppe op og lave et lille stykke for sig selv i musikken. Lyrikken omhandler mange ting, og det er lidt svært at sætte en finger på hvad det konkret handler om. Dog har bandet et par numre som er lidt mere konkret i forhold til hvad nummeret handler som. Numre som " Bid You Farewell og The Whitechapel Murder " er ret lige ud og de er ikke svære at finde ud af hvad de handler om.

Meget Stærk Start

Across The Dark River er en stærk plade indenfor episk dommedags metal. Jeg nød at lytte til den hele vejen igennem, og har lyttet til den et par gange siden. Det er også en start for mig at lytte til den lidt mere episke form for Doom i stedet for kun at holde til mig den ultra tunge, som kun indebærer dybe Growls og 15 minutter lange numre. Så hvis du er i humør eller fan af noget episk Doom, så kan jeg anbefale at I tjekker Across The Dark River ud.

Trackliste: 01. Trapped Under Ground 02. Bid You Farewell 03. Ghost Of A Shepherd 04. Portal 05. In My Dreams 06. Mare Of The Night 07. The Whitechapel Murderer 08. Across The Dark River

Tilføj kommentar