Ayreon - The Human Equation

The Human Equation

/ Scanbox Entertainment · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:01:42:01
Antal numre:20

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mr. Lucassen er tilbage med Ayreon og denne gang i storform. Ikke fordi hans tidligere skiver var dårlige, nej mere fordi, at det her bare ikke kan gøres bedre pt. Musikalsk bevæger vi os på "The Human Equation" i fodsporene på tidligere Ayreon udgivelser. Dvs. en masse flotte velskrevne melodier, som til tider manifesterer sig sørgeligt, samt til andre tider meget glædeligt. Igen er der brugt et hav af instrumenter, lige fra keyboard til fløjte. Atmosfærisk og musikalsk bevæger vi os til tider i det mere heavy, til andre tider i det mere folklore og til andre tider i noget helt tredje. Omdrejningspunktet på "The Human Equation" er dog de mere folklore elementer. Men et nummer som "Day 2", "Day 3" og "Day 11" har da også en del heavy parts. Alle skæringer på skiven er fænomenale. Konceptet bag er sublimt og lineup af musikere og især af sangere, kan gøre selv den mest poppede tøs våd i trusserne. Forestil jer Devin Townsend i samråd med Michael Åkerfeldt, James LaBrie, Erich Clayton, samt tre dejlige tøser, som virkelig beviser, at de er en klasse for sig selv. Ord er overflødige. Dette kan simpelthen ikke gøres større eller bedre.

Tracklist

 1. Day One: Vigil (1:33)
 2. Day Two: Isolation (8:42)
 3. Day Three: Pain (4:58)
 4. Day Four: Mystery (5:37)
 5. Day Five: Voices (7:09)
 6. Day Six: Childhood (5:05)
 7. Day Seven: Hope (2:47)
 8. Day Eight: School (4:22)
 9. Day Nine: Playground (2:15)
 10. Day Ten: Memories (3:57)
 11. Day Eleven: Love (4:18)
 12. Day Twelve: Trauma (9:54)
 13. Day Thirteen: Sign (4:47)
 14. Day Fourteen: Pride (4:42)
 15. Day Fifteen: Betrayal (5:24)
 16. Day Sixteen: Loser (4:46)
 17. Day Seventeen: Accident? (5:42)
 18. Day Eighteen: Realization (4:31)
 19. Day Nineteen: Disclosure (4:42)
 20. Day Twenty: Confrontation (7:03)

Kommentarer (2)

Evil Mike

Indlæg: 19

Kan ikke være mere enig i

Kan ikke være mere enig i anmeldelsen og karakteren :-)
Jeg frygtede lidt, at det ville ende som The Metal Opera (Tobias Sammet) - her havde jeg ærlig talt svært ved at skilne de enkelte sangere fra hinanden og synes generelt, at de sang meget, meget ens både mht. stemmeleje og stil (men måske er det bare mig, der gennem tiden har været til lidt for mange koncerter uden ørepropper...;-)). Men jeg tog fejl mht. Ayreon...her er der faktisk et formål med at få de forskellige sangere med, og der er ikke to, der lyder ens, så bedre kan det ikke blive. Den eneste skuffelse er Devin Townsend - han er jo næsten ikke med på albummet...:-( Kan i øvrigt godt anbefale versionen med DVD...

Purpur0075

Indlæg: 109

Jeg er fuldstændig chokeret.

Jeg er fuldstændig chokeret. Siden jeg lånte CD'en i forgårs har jeg ikke kunne få den ud af anlægget. Den er så flot og gennemført at man skulle tro det er løgn! Lige nu er den nr. 1 på min all-time top 5 og stensikkert også årets album, medmindre The Haunted kommer med noget bedre.